Τσάρλς Κοχ: Το δίλημμα Τραμπ ή Κλίντον μοιάζει με το δίλημμα καρκίνος ή καρδιακή προσβολή - iefimerida.gr

Τσάρλς Κοχ: Το δίλημμα Τραμπ ή Κλίντον μοιάζει με το δίλημμα καρκίνος ή καρδιακή προσβολή

Φωτογραφία: Steampowered32/wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τσαρλς Κοχ, ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει εδώ και πολλά χρόνια βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να χρηματοδοτήσει τις συντηρητικές αξίες και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ.

Για αυτό και κανείς δεν περιμένει από αυτόν να υποστηρίξει την υποψηφία των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Δεν είναι όμως αυτή την φορά ούτε υποστηρικτής του Τραμπ.

«Βλέπω δυο ανθρώπους που σε αυτό το σημείο που είμαστε δεν μπορούν να έχουν την υποστήριξη μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο «Fortune Brainstorm Tech» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «θα μου βάλετε το πιστόλι στο κρόταφο ώστε να επιλέξω; Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στον καρκίνο ή στην καρδιακή προσβολή, δεν θα επέλεγα κανένα από τα δυο».

Ο Κοχ «έθαψε» έπειτα τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο λέγοντας, «Είμαι σίγουρος ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, κατά βάθος», αλλά «οι βασικές κατευθυντήριες αρχές του είναι εντελώς αντίθετες» σε αυτά που ο Κοχ υποστηρίζει εδώ και χρόνια -ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατακρίνει έντονα τις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου, στις οποίες και επιρρίπτει το γεγονός ότι πολλές θέσεις εργασίας έχουν μετακινηθεί από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό. Ο Κοχ χαρακτήρισε μάλιστα τις προτάσεις του Τραμπ, όπως αυτή της αύξησης των δασμών, ένα «τερατούργημα».

Ο Τσαρλς Κοχ, μαζί με τον αδερφό του Ντέιβιντ, έχει μια περιουσία 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως μερίδιο από την πώληση ύψους 115 δις, της βιομηχανίας Κοχ, έναν όμιλο επιχειρήσεών που δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλους τους τομείς, από την ενεργεία μέχρι τα χημικά προϊόντα, μέχρι τα καταναλωτικά αγαθά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ