Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια... «ωραία ατμόσφαιρα» επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής, στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η δεξίωση ήταν μια αφορμή να βρεθούν από κοντά πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Παρόντες ήταν άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά λίγες και... αμήχανες ήταν οι στιγμές που βρέθηκαν δίπλα δίπλα. Η πρώτη ήταν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας συνελήφθη από τον φακό να ρίχνει ένα δηλητηριώδες βλέμμα στους αρχηγούς που ήταν παρατεταγμένοι δίπλα του.

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν μαζί, στη συνέχεια, στο αίθριο περίπτερο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάλεσε για συζήτηση και για ένα ποτό. Πάγος και αμηχανία ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των πολιτικών. Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να διασκεδάζει για λίγο με τα αστεία του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Παρά τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί αναλώθηκαν σε θέματα όπως οι... γραβάτες, το εξοχικό που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, το αν θα πάνε ή όχι διακοπές, αλλά και οι αναμνήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος».

«Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος των μοϊκανών χωρίς γραβάτα, αλλά πού θα πάει, θα τη φορέσει», είπε αστειευόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αφήνει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και να ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό:

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Μητσοτάκης - "Αλήθεια, πόσες γραβάτες έχεις";
Τσίπρας- "Έχω πολλές, αλλά δεν τις βάζω"
Μητσοτάκης- "Τουλάχιστον ξέρεις να τις δένεις";
Τσίπρας - "Ναι, έμαθα στη διάρκεια της θητείας μου στο Πολεμικό Ναυτικό"
Μητσοτάκης - "Μα, φορούν οι ναύτες γραβάτες";
Και ο διάλογος τελείωσε κάπου εκεί...

Το εξοχικό στο Σούνιο
Η συζήτηση συνεχίστηκε όχι βεβαίως για το χρέος, το οποίο και έχει... συνδεθεί με τις γραβάτες του πρωθυπουργού, ούτε για τα προαπαιτούμενα των εργασιακών, ούτε καν για τον εκλογικό νόμο ή την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά για τις διακοπές.
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι προσπαθεί να φύγει για λίγες ημέρες, γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και του είπε ότι έχει ενοικιάσει ένα εξοχικό στο Σούνιο:

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Για τη γυναίκα μου και για τα παιδιά μου το έκανα. Μη νομίσεις ότι πρόκειται για καμιά βίλα. Ένα σπίτι είναι χτισμένο το 1960, αλλά με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Βγαίνεις έξω και μπλουμ στη θάλασσα. Όχι βίλα ή μεζονέτα όπως γράφτηκε, αλλά ένα σπίτι του '60. Βέβαια πηγαινοέρχομαι, αυτό είναι κουραστικό, αλλά είναι το πιο κοντινό».
Η Φώφη Γεννηματά δεν αντάλλαξε ούτε μια κουβέντα με τον Πρωθυπουργό, κυρίως όμως ούτε καν χαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο.
Το tweet του υπουργού Αμυνας που ειρωνευόταν την ασθένειά της είχε περάσει τα όρια: «Αυτού του ανθρώπου δεν πρόκειται να του μιλήσω ποτέ στη ζωή μου» έλεγε η Φώφη Γεννηματά εμφανώς οργισμένη.
Κατά τα άλλα, υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την Φώφη Γεννημάτα και μια θερμή υποδοχή που έγινε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος όπως είπε κάποιος είναι ο «προτελευταίος των μοϊκανών», γιατί ούτε κι αυτός φορούσε γραβάτα.


Σαμαράς, Στουρνάρας, Κατσέλη, Παπαδήμος και... Ερντογάν
Στους κήπους ένα μεγάλο πηγαδάκι από γαλάζιους βουλευτές στήθηκε γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι είχαν κάτι να του πουν και τον ρωτούσαν αν βλέπει εκλογές.

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Αλλο ένα πηγαδάκι στήθηκε ανάμεσα στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την πρόεδρο της Εθνικής Τραπέζης Λούκα Κατσέλη. Η τελευταία επιχειρούσε να διαψεύσει πληροφορίες που την ήθελαν να αναλαμβάνει τη διοίκηση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων. «Εγώ δεν κάνω για να πουλάω οικόπεδα και ακίνητα» έλεγε με νόημα.

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Σημαντική παρουσία ήταν και του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο μάλιστα συνάντησε ο Πρωθυπουργός ζητώντας του τις εκτιμήσεις του για τη διεθνή κατάσταση.
Ο Πρωθυπουργός συνάντησε και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Έμαθα ότι τον φίλο σου τον καθάρισε ο Ερντογάν». Ο αρχηγός απάντησε «πρώην φίλος μου. Ναι, τον καθάρισε, αλλά οι πληροφορίες μας λένε, κύριε πρόεδρε, ότι ο Ερντογάν επισπεύδει τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις 3 Αυγούστου. Και εκεί θα γίνει προφανώς το μεγάλο ξεκαθάρισμα».


Στις Κυκλάδες ο Κώστας Καραμανλής
Ηχηρή ήταν η απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απήντησε με ένα ξερό «όχι» στην πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε διακοπές σε νησί των Κυκλάδων, και μάλλον δεν ήθελε να τις... διακόψει. Παρών ήταν ο έτερος Καραμανλής, Κώστας, βουλευτής Σερρών.

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Η σεμνή τελετή για τα 42α γενέθλια της Δημοκρατίας έλαβε τέλος, όταν αποχώρησε ο πρωθυπουργός. Στην αποχώρησή του συνάντησε τον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Καλά που φόρεσες γραβάτα, στον Αγιο Δημήτριο για να ξεχωρίζεις ότι είσαι δεξιός», αναφερόμενος στην παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής...

Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Το απίστευτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς -Αμηχανία, τρακ και... γραβάτες [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ