Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Χίο λόγω πυρκαγιάς -Εναέρια μέσα στο νησί - iefimerida.gr

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Χίο λόγω πυρκαγιάς -Εναέρια μέσα στο νησί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: politischios.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της Χίου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Το αίτημα της Περιφέρειας υποβλήθηκε δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο.

Μόλις έπεσαν οι άνεμοι απογειώθηκαν 6 ελικόπτερα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το politischios.gr, στην περιοχή Κοντού (ανάμεσα σε Βέσσα και Ελάτα) το πύρινο μέτωπο προχωράει με πολύ μεγάλη ένταση, ενώ εναέριες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Χίο έτσι ώστε να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Δυνάμεις του Στρατού με προσωπικό και οχήματα βρίσκονται στην περιοχή, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε η Ελάτα εξαιτίας του τεράστιου νέφους καπνού που σκέπασε το χωριό, δυσκολεύοντας τους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & politischios.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ