Βαυαρός υπ. Εσωτερικών: Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας η ανατίναξη του 27χρονου Σύρου πρόσφυγα - iefimerida.gr

Βαυαρός υπ. Εσωτερικών: Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας η ανατίναξη του 27χρονου Σύρου πρόσφυγα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /DPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρέπει να δούμε ότι μεταξύ των πολλών προσφύγων με τη θλιβερή μοίρα έρχονται και άνθρωποι στη Γερμανία, ή έχουν έρθει ήδη, οι οποίοι αποτελούν έναν πραγματικό κίνδυνο για τη χώρα μας».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα o υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. «Δυστυχώς πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό ότι αυτό ήταν πραγματικά μία ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο Βαυαρός υπουργός. «Η προφανής πρόθεση να σκοτώσεις περισσότερους ανθρώπους υποδηλώνει μία ισλαμιστική σύνδεση» πρόσθεσε. Πρέπει να χαράξουμε «συνεπείς νέους δρόμους», τόνισε.

Πολλά στοιχεία για την έκρηξη στο 'Ανσμπαχ, την οποία προκάλεσε 27χρονος Σύρος πρόσφυγας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ατόμων, δεν υπάρχουν ακόμα. Ο δράστης πάντως ήταν άτομο το οποίο βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Προφανώς ήθελε να πυροδοτήσει την βόμβα με τα αιχμηρά μεταλλικά μέρη, την οποία είχε στο σακίδιό του, στο μουσικό φεστιβάλ του 'Ανσμπαχ της Βαυαρίας που είχε 2.500 επισκέπτες.

Αλλαγές στη νομοθεσία ασύλου

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας μετά και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο 'Ανσμπαχ ζητά αλλαγές σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στην Γερμανία.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου.

Ο 27χρονος Σύρος που ανατινάχθηκε χθες το βράδυ έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ βρισκόταν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο πέρυσι απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του και του είχε επιτραπεί να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο. Οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος χορήγησης ασύλου αναμένεται να γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο προσφυγικό κέντρο στο οποίο φιλοξενείτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ