Στη Βόρεια Ιρλανδία η Τερέζα Μέι -Η πρώτη επίσκεψη στο Μπέλφαστ ως πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Στη Βόρεια Ιρλανδία η Τερέζα Μέι -Η πρώτη επίσκεψη στο Μπέλφαστ ως πρωθυπουργός

Φωτογραφία: bbc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Βόρεια Ιρλανδία επισκέπτεται σήμερα η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, για να συναντηθεί με την ηγέτη της χώρας, Αρλέν Φόστερ.

Τα κύρια θέματα που θα... πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και τι θα σημάνει το Brexit για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας που θα είναι και τα μόνα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Το Brexit πρέπει να πετύχει σε όλα τα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και σκοπεύω να συνεργαστώ με όλα τα πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας για να το πετύχω αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μέι, με αφορμή την επίσκεψή της στη χώρα.

Οι πολιτικές ηγεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας επιδιώκουν να διασφαλίσουν την συνέχιση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών δια μέσου των συνόρων τους, καθώς και τη διατήρηση την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ιρλανδική Θάλασσα που προϋπήρχε της ταυτόχρονης ένταξης των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Τερέζα Μέι θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες, ο οποίος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να γίνει δυνατή η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενδεχόμενο που έχει απορρίψει το Λονδίνο.

«Θα καταστήσω απολύτως σαφές ότι ο λαός της Βόρειας Ιρλανδίας έλαβε μία δημοκρατική απόφαση στο δημοψήφισμα τοποθετώντας το μέλλον του στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Η βρετανική κυβέρνηση που φαίνεται αποφασισμένη να φύγει από την Ευρώπη πρέπει να λάβει υπ΄όψιν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν εδώ στον βορρά», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο δίκτυο RTE ο Μάρτιν ΜακΓκίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 56% των πολιτών της Βόρειας Ιρλανδίας ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, σε αντίθεση με το 52% υπέρ του Brexit στο σύνολο των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ