Μεγάλη φωτιά στη Χίο, εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν 2 σπίτια - iefimerida.gr

Μεγάλη φωτιά στη Χίο, εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν 2 σπίτια

politischios.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03.30 ξημερώματα Δευτέρας στη νότια Χίο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά, σύμφωνα με το politischios.gr, φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή της Ελάτας και του Λιθίου και γρήγορα εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο με διάφορες κατευθύνσεις, νότια προς τα Μεστά, αλλά και προς Ολύμπους και Πυργί (αυτή τη στιγμή το εν λόγω μέτωπο φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο).

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή μαίνεται στις περιοχές Βέσσα και Ελάτα.

Η φωτιά πλησίασε τους οικισμούς Λιθίου και Μεστών, οι οποίοι και εκκενώθηκαν (όπως και αυτός της Ελάτας), καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, οι φλόγες πέρασαν γύρω από διάφορους οικισμούς, ενώ, όπως ανέφερε, έχουν καεί και ένα-δυο σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το politischios.gr από κατοίκους της Ελάτας και οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, η φωτιά στο πέρασμά της έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 38 πυροσβέστες,16 οχήματα,11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες, 2 χωματουργικά μηχανήματα, 6 Ε/Π. Παράλληλα, δύο αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού, καθώς και ένα ελικόπτερο, αν και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα ξεκίνησαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Αττική προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Χίος πυρκαγιά φλόγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ