Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταλαιπωρία και αγανάκτηση ένιωσαν περίπου 250.000 οδηγοί στη Βρετανία που προσπάθησαν να φτάσουν από το Κέντ στο λιμάνι το Ντόβερ, με τα οχήματά τους να παραμένουν ακινητοποιημένα για περισσότερες από 14 ώρες.

Οι υπεύθυνοι του λιμανιού ανέφεραν ότι για τις καθυστερήσεις και τις ουρές χιλιομέτρων ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού στα γαλλικά σύνορα, όπου την Παρασκευή από τους 7 θαλάμους ελέγχου διαβατηρίων σε λειτουργία ήταν μόλις οι τρεις, τη στιγμή μάλιστα που η Γαλλία έχει αυξήσει τους ελέγχους στα σημεία εισόδου μετά και την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια.

Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε το λιμάνι, οι καθυστερήσεις μπορεί να διαρκέσουν από 5 έως και 10 ώρες. Από την πλευρά της όμως η αστυνομία του Κεντ σημειώνει ότι η αναστάτωση και οι ουρές που ξεπερνούν τα 16 χιλιόμετρα μπορεί να διαρκέσουν έως και 48 ώρες.

Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν μία ταλαιπωρία ωρών για τους οδηγούς, τους ταξιδιώτες και όσους ξεκινούσαν τις διακοπές τους, με πολλούς να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους, και εκφράζουν, σύμφωνα με την Daily Mail, την ανησυχία τους ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι η τιμωρία που τους επιφύλασσαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο επέλεξαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εξαγριωμένοι λόγω της ατελείωτης αναμονής, πολλοί στράφηκαν στα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να παραπονεθούν για το γεγονός ότι υποβάλλονταν σε πλήρη έλεγχο του ιστορικού τους με αποτέλεσμα η διαδικασία να διαρκεί πολύ περισσότερο.

Στο Twitter της μία χρήστης έγραψε ότι η ανιψιά της αναγκάστηκε να περπατήσει για να βρει φαγητό και νερό με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει σε ένα βενζινάδικο, ενώ άλλος χρήστης έλεγε ότι δεν είχαν μετακινηθεί ούτε ένα χιλιόμετρο επί 8 ολόκληρες ώρες. «Τηλεφώνησα ακόμα και στην αστυνομία για να καταλάβω τι συμβαίνει -μας είπαν ότι δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να ανταποκριθεί στους επιπλέον ελέγχους ασφαλείας, και έτσι τα φέρι έφευγαν αλλά χωρίς να είναι γεμάτα», συνέχισε.

Σύμφωνα με άλλον χρήστη, μετά από 6 ολόκληρες ώρες η αστυνομία μοίρασε στους οδηγούς από ένα μπουκάλι νερό. «Είμαστε κολλημένοι σε μία ουρά στο Ντόβερ εδώ και 4 ώρες, ταξιδεύοντας με παιδιά... χωρίς φαγητό, χωρίς τουαλέτα... μπορεί κάποιος να κάνει κάτι; Η τοπική αστυνομία», έγραψε μία άλλη απελπισμένη γυναίκα.

Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι πιο προετοιμασμένοι έκαναν πικνίκ στα αυτοκίνητά τους

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι υπεύθυνοι του λιμανιού χθες Σάββατο, η αναμονή από το τούνελ στο Ράουντχιλ μέχρι το Ντόβερ ήταν 700 λεπτά και από ένα άλλο σημείο ήταν 119 λεπτά.

Όσον αφορά στους τυχερούς που κατάφεραν να περάσουν τους ελέγχους, ήρθαν αντιμέτωποι και με μεγάλη κίνηση και μέχρι τα φέρι που θα τους μετέφεραν στη Γαλλία.

Τέλος, βουλευτής του Ντόβερ δήλωσε ότι οφείλεται μία συγγνώμη σε όλο αυτό τον κόσμο που μπλέχτηκε σε αυτό το χάος, ενώ για την κατάσταση κατηγόρησε την κακή διαχείριση και την έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού.

Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ταλαιπωρία για 250.000 Βρετανούς που ταξίδευαν προς τη Γαλλία -Ουρές χλμ. λόγω ελέγχων [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόβερ Γαλλία κίνηση έλεγχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ