Οι 6 συνήθειες στο κρεβάτι που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 6 συνήθειες στο κρεβάτι που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία [λίστα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρεβάτι. Το αγαπημένο σημείο του σπιτιού στο οποίο θέλεις να γυρίσεις μετά από μία κουραστική ημέρα. Στο μυαλό σου είναι ένα μέρος μαγικό. Σκέφτεσαι τα δροσερά σεντόνια του, την υπέροχη μυρωδιά τους, τα βολικά μαξιλάρια του. Είναι στην πραγματικότητα όμως έτσι όπως το φαντάζεσαι;

Οι έρευνες λένε πως όχι και αποκαλύπτουν ότι ορισμένες από τις συνήθειές μας είναι εκείνες που μας προκαλούν προβλήματα ακόμα και στην υγεία μας.

Το παλιό στρώμα προκαλεί δυσκαμψία

Έρευνες που έγιναν στη Βρετανία απέδειξαν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται σε στρώματα που έχουν περισσότερα από 40 χρόνια. Παλιό στρώμα σημαίνει λιγότερη υποστήριξη στο σώμα, κακός ύπνος και άρα αντί για ξεκούραστος θα ξυπνήσεις κουρασμένος. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζουμε τα στρώματα κάθε 8 χρόνια.

Το μαξιλάρι προκαλεί φτέρνισμα

Όπως ήδη θα γνωρίζεις τα ακάρεα είναι παντού στο κρεβάτι. Τι μπορούν να προκαλέσουν; Από ρινική καταρροή και ρινική συμφόρηση μέχρι έντονο βήχα. Πως θα τα αποφύγεις; Πλύνε συχνά τις μαξιλαροθήκες.

Το ξέστρωτο κρεβάτι προκαλεί άγχος

Η αποδιοργάνωση και η ακαταστασία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί άγχος στους ανθρώπους και αυτό ισχύει και για το κρεβάτι.

Το ροχαλητό χαλάει τον ύπνο

Εκτός από το ότι είναι ενοχλητικό, το να κοιμάσαι με κάποιον που ροχαλίζει επηρεάζει και την υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνα το ροχαλητό μπορεί να ξυπνήσει κάποιον μέχρι και 21 φορές σε μία ώρα κάτι που σημαίνει ότι ο βαθύς ξεκούραστος ύπνος πάει περίπατο.

Το κατοικίδιο μπορεί να ευθύνεται για λοιμώξεις

Επειδή ο κίνδυνο μόλυνσης από παράσιτα είναι μεγάλος, καλό θα ήταν να φροντίζετε τακτικά την υγεία και το τρίχωμα του ζώου σας και να θέσετε όρια ως προς το κρεβάτι σας. Αν έχετε κατοικίδιο, καλό θα ήταν να πλένετε τα σεντόνια σας ακόμα πιο συχνά.

Το βραδινό διάβασμα χαλάει τα μάτια

Η στιγμή που πέφτεις στο κρεβάτι είναι εκείνη που πρέπει να ξεκουράσεις τα μάτια σου από τις οθόνες ώστε να μην βλέπεις θολά και να έχεις πονοκεφάλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρεβάτι Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ