Είστε έτοιμες να παντρευτείτε; -Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας [εικόνες] - iefimerida.gr

Είστε έτοιμες να παντρευτείτε; -Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας [εικόνες]

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται πως έχετε βρει το άλλο σας μισό... Συγχαρητήρια!

Νιώθετε πως έχετε βρει τον άνθρωπο, που μπορεί να είναι καλός σύντροφος, τέλειος εραστής, ο καλύτερος σας φίλος, το οικονομικό σας στήριγμα, όταν κάτι πάει στραβά και «Ναι» είστε έτοιμες να κάνετε το επόμενο, μεγάλο βήμα.

Είστε, όμως, σίγουρες;

Ο γάμος δεν είναι αυτό που βλέπετε σε περιοδικά και ταινίες. Μαζί με ρομαντικές στιγμές και ώρες πάθους, έχει προβλήματα και χρειάζεται επικοινωνία και συνεννόηση.

Πριν πείτε, λοιπόν, το «Ναι», κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις, για να δείτε αν όντως θα έχετε βίον ανθόσπαρτο ή θα καταλήξετε στην πόρτα του δικηγόρου.

Θέλετε τα ίδια πράγματα;

Για ένα ζευγάρι είναι σημαντικό να βρίσκεται στην «ίδια σελίδα». Δεν μπορεί ο ένας να ονειρεύεται καριέρα στο εξωτερικό, ενώ ο άλλος έχει δημιουργήσει επαγγελματικό δρόμο στην χώρα του. Συζητήστε με το έτερον σας ήμισυ πως βλέπετε και πού βλέπετε το μέλλον σας, γιατί δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Μοιράζετε τις ίδιες αξίες;

Κάτι παρόμοιο με το παραπάνω ισχύει και εδώ, μιας και ένα ισχυρό ηθικό έδαφος δημιουργεί και μια πιο παγιωμένη σχέση.

Είστε έτοιμες να παντρευτείτε; -Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εχετε δει τον «κακό» εαυτό του άλλου;

Σημασία σε ένα ζευγάρι έχει να αγαπά ο ένας τα αρνητικά του άλλου και να είναι σε θέση να κατευνάσει τον «κακό» εαυτό του συντρόφου του. Σκεφτείτε αν αντέχετε να αντιμετωπίσετε «αυτόν» τον σύντροφό σας και έπειτα προχωρήστε.

Σας αρέσει, όταν σας φέρνει σε αμηχανία;

Μιλάμε για τις στιγμές που λέει ένα αστείο, που δεν είναι και τόσο... αστείο ή όταν κάνει σαν μικρό παιδί και σας εκνευρίζει.

Είστε οικονομικά συμβατοί;

Οι καταναλωτικές σας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο σε έναν γάμο. Εάν ο σύντροφός σας είναι λιτός στα έξοδά του, ενώ εσείς ψωνίζετε παραπάνω από αυτό που μπορείτε οικονομικά, υπάρχει πρόβλημα.

Τα χρήματα είναι συχνά πηγή έντασης στις σχέσεις, έτσι θα πρέπει να τσεκάρετε αν είστε συμβατοί.

Είστε έτοιμες να παντρευτείτε; -Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον;

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα βασικά θεμέλια μιας σχέσης, καθώς αυτή δύο άνθρωποι δεν μπορούν να προχωρήσουν. Εάν έχετε αντιληφθεί τέτοιου είδους προβλήματα, καλύτερα να το σκεφτείτε λίγο περισσότερο.

Πόσο συχνά κάνετε σεξ;

Η σεξουαλική συμβατότητα είναι ζωτικής σημασίας για τον δεσμό σας. Μπορεί να έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή, ωστόσο, σκεφτείτε πως θα είστε με παιδιά και υποχρεώσεις ανάμεσά σας. Πόσο συχνά θέλετε να κάνετε σεξ; Ρωτήστε τον εαυτό σας αλλά και τον σύντροφό σας

Επικοινωνείτε σωστά;

Δεν αναφερόμαστε στα μηνύματα που ανταλλάσσετε, όταν βρίσκεστε στη δουλειά, αλλά για το εάν μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις ανησυχίες σας και τις επιθυμίες σας, χωρίς να νιώθετε πως κρίνεστε.

Είστε έτοιμες να παντρευτείτε; -Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Pixabay

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος ερωτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ