Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραμείνει στις πλατείες κάλεσε τον τουρκικό λαό ο Ταγίπ Ερντογάν μέχρι νεωτέρας, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης η οποία τον αποκαλεί «δικτάτορα».

«Η Δύση, αν πράγματι υπερασπίζεται τη δημοκρατία, να μην μας καταδικάζει εκφράζοντας ενδοιασμούς» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα διοχετεύσει στο εξωτερικό τις εικόνες από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών. «Ελπίζω μετά από αυτό, να μη συνεχίσουν να με χαρακτηρίζουν δικτάτορα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υποστήριξε δε ότι η κήρυξη της Τουρκίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ως σκοπό την επιτάχυνση του εκδημοκρατισμού και στην «επιτάχυνση της εκκαθάρισης του κράτους από την τρομοκρατική οργάνωση» - αναφερόμενος προφανώς στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιούλ.

Κάλεσε και πάλι τον τουρκικό λαό να μην εγκαταλείψει τις πλατείες, μέχρι νεώτερης οδηγίας του, στην ομιλία που έκανε αργά το βράδυ στην αίθουσα τελετών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Από τα πυρά του Ερντογάν δεν ξέφυγε ούτε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ο οποίος υποβάθμισε την Τουρκία μετά το πραξικόπημα. «Δεν έχει δικαίωμα να αξιολογεί την Τουρκία» είπε ο Ερντογάν και προειδοποίησε τον οίκο: «Μην ξεπερνάτε τα όριά σας».

Οπως είπε η υποβάθμιση «είναι πολιτική απόφαση που πηγάζει από την εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είπε ότι αυτή αποσκοπεί «στη διασφάλιση της επιτάχυνσης του εκδημοκρατισμού» , εννοώντας το τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ