Για κακούργημα διώκεται ο Λάκης Γαβαλάς - Επικαλέστηκε την πτώχευση - iefimerida.gr

Για κακούργημα διώκεται ο Λάκης Γαβαλάς - Επικαλέστηκε την πτώχευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλασικό πλέον επιχείρημα της πτώχευσης επιστράτευσαν οι δικηγόροι του γνωστού επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου από το ΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. για μη απόδοση ΦΠΑ, προκειμένου να βγει από τη φυλακή.

Όπως ανέφερε το iefimerida.gr, ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Προηγουμένως, ο επιχειρηματίας διασκέδαζε με την παρέα του στο Διογένης Studio και από εκεί τον παρακολουθούσαν άντρες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας. Μόλις ο σχεδιαστής έφυγε από το νυχτερινό κέντρο και πήγε στο Κολωνάκη, έγινε η σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτόφωρου καθώς αφορά οφειλή άνω των 75.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο διάσημος επιχειρηματίας είχε προλάβει να κάνει αίτηση πτώχευσης για την εταιρεία του, και έτσι μετά την απολογία του στον ανακριτή την επόμενη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. «Πουλάω το σπίτι μου στη Μύκονο και κάποια καταστήματα. Εχω ακόμη κάποια εμπορεύματα, διατηρώ δραστηριότητα. Υπάρχει περιουσία που καλύπτει εις τριπλούν τα χρέη. Οπότε τελειώσαμε. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Τα παίρνουνε και τελειώνω», είχε υποστηρίξει πρόσφατα.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Λάκη Γαβαλά είναι ένα από τα εκατοντάδες ονόματα επιχειρηματιών που περιλαμβάνει η διάσημη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος στο δημόσιο. Στην περίπτωση του Λάκη Γαβαλά, το αδίκημα ήταν η μη καταβολή του ΦΠΑ που σύμφωνα με το νόμο όταν ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ, είναι κακούργημα. Γι' αυτό ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για κακουργηματική μη απόδοση ΦΠΑ παραπέμποντάς τον στον 10ο τακτικό ανακριτή Ευάγγελο Στασινόπουλο.

O εισαγγελέας έχει εκδώσει επίσης εντάλματα σύλληψης και εις βάρος του αντιπροέδρου της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά, καθώς και εις βάρος της αδελφής του, που εκτελούσε χρέη εντεταλμένης συμβούλου στην επιχείρηση.

«Ολα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο, καλό στο βάθος του», έγραψε στο twitter του λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ