Σφαγή Φώφης-Τσίπρα: «Κυβερνάτε με μια ακροδεξιά απόφυση» - iefimerida.gr

Σφαγή Φώφης-Τσίπρα: «Κυβερνάτε με μια ακροδεξιά απόφυση»

Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη αντιπαράθεση είχαν στο τέλος της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στα κόμματα της κεντροαριστεράς και δη στο ΠΑΣΟΚ.

«Αρνείστε ένα δώρο ιστορικού χαρακτήρα και ταυτίζεστε με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλυπτόμενοι στον ελληνικό λαό μας χαρίζετε και την ηθική υπεροχή και τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός το 2019 να μας ξαναψηφίσει και να σας κατατάξει στο παλιό πολιτικό σύστημα και να σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να θυμηθώ άλλη μια ιστορική φράση», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα κόμματα του Κέντρου, και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ.

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επί προσωπικού το λόγο μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, της έδωσε το λόγο.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως δεν στήριξε ποτέ τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με την πρόφαση πως βρίσκεται η χώρα στο χείλος του γκρεμού. «Ο πρωθυπουργός που έγινε πρωθυπουργός με το μπόνους δεν μπορεί να το παίζει τιμητής της απλής αναλογικής. Εσείς τι είδους Αριστερά είστε που κυβερνάτε με την ακροδεξιά απόφυση του Πάνου Καμμένου» είπε σε έντονο ύφος.

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε: « «στην πολιτική σταδιοδρομία των ηγετών δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν την ηγετική στόφα και τις ικανότητες. Σήμερα χάσατε την ευκαιρία. Είστε ουραγός όχι μόνο του Μητσοτάκη αλλά και άλλων επιδιώξεων που ίσως σας υπερβαίνουν. Είναι κρίμα την ώρα που χάνετε την ευκαιρία να υπερασπίζεστε τις επιλογές με ύβρεις. Κρίμα».

Στην έντονη αντιπαράθεση παρενέβη και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος είπε: «Παρά φύσιν σοσιαλίστρια είστε εσείς κυρία Γεννηματά» και πρόσθεσε: «Στην 3η Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ είχε την απλή αναλογική ως βασική θέση. Να προσέχετε τα λόγια σας. Είστε χειροκροτητές του Βορίδη και της ακροδεξιάς απόφυσης που εξέφρασε η ΝΔ του Σαμαρά».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκ νέου τον λόγο με την προεδρεύουσα να αρνείται και πάλι να της τον δώσει, τελικά ωστόσο, ενέδωσε.

«Κύριε Καμμένε στο ίδιο κόμμα με Βορίδη ήσασταν εσείς όχι εγώ. Για τον πρωθυπουργό λυπάμαι γιατί ευτελίζει μια τόσο σοβαρή συζήτηση. Η αλαζονεία έχει και όρια και καλό θα ήταν να μάθετε να χάνετε» ειπε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Φώφη Γεννηματά Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ