Λεβέντης σε Φώφη: Θα σε τιμωρήσει ο λαός για τον εκλογικό νόμο - iefimerida.gr

Λεβέντης σε Φώφη: Θα σε τιμωρήσει ο λαός για τον εκλογικό νόμο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση τους στο θέμα του εκλογικού νόμου εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Τη Ν.Δ. την αντιλαμβάνομαι ... εχουν γαλουγηθεί με την ενισχυμένη αναλογική ... μιλούν για κυβερνησιμότητα, για δώρα (σ.σ. μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα) και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα ότι θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής, ενώ την χαρακτήρισε ανώριμη και αμετανόητη.

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «δεν αντιλαμβάνομαι τα κόμματα που βάλανε την απλή αναλογική στην ιδρυτική τους διακήρυξη όπως το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν δικαιολογία για να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, λένε ασυνάρτητα πράγματα, προβάλλουν δευτερεύοντα πράγματα».

«Τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται θέσεις που είναι θεμελιακές για τη δημοκρατία», είπε απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά.

Οπως υπογράμμισε, το βασικό ζήτημα είναι η κατάργηση του μπόνους εδρών. Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε «να φύγουμε από το ανάθεμα των κυβερνήσεων των μονοκομματικών και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ