Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση μιας 19χρονης από τη Νιγηρία δημοσιεύεται στα διεθνή μέσα. Πρόκειται για την Rahma Haruna, οι φωτογραφίες της οποίας μέσα σε μία πλαστική λεκάνη έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Η νεαρή πάσχει από μία άγνωστη ασθένεια από την ηλικία των 6 μόλις μηνών όταν σταμάτησε απότομα η ανάπτυξή της. «Από 6 μηνών όταν έμαθε πως να κάθεται ήταν που ξεκίνησε. Δεν έμαθε να μπουσουλά. Ξεκίνησε με πυρετό και αυτό ήταν. Μετά πόναγε το στομάχι της. Μετά τα υπόλοιπα μέρη του σώματος της όπως τα χέρια και τα πόδια. Δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αν την χτυπήσει ο πόνος», λέει η μητέρα της.

Σήμερα η οικογένεια της Rahma κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχει μία καλή ζωή, ενώ την μεταφέρουν μέσα σε μία πλαστική λεκάνη. «Με βοηθάνε πολύ. Πώς; Μου δίνουν ότι χρειάζομαι», λέει η ίδια η 19χρονη η οποία έχει πολύ στενή σχέση με τον 10χρονο αδερφό της Fahad. «Την βοηθάω με πολλούς τρόπους. Το να την κάνω μπάνιο είναι ένα άλλο πράγμα που κάνω. Και να την πηγαίνω έξω κάθε μέρα», δηλώνει ο αδερφός της νεαρής και τονίζει ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν ο κόσμος την βοηθάει.

Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η οικογένεια της Rahma έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να εντοπίσει την αιτία που προκάλεσε την κατάσταση αυτή, παρόλα αυτά όλες απέβησαν άκαρπες. Ο πατέρας της εξηγεί ότι επί 15 ολόκληρα χρόνια έψαχνε για θεραπεία και σημειώνει ότι εργάζεται σκληρά για να πληρώσει τους λογαριασμούς για την κόρη του. «Πούλησα σχεδόν ό,τι είχα στην κατοχή μου. Έχω ξοδέψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νάιρα (3.124 ευρώ), μέχρι στιγμής. Μόνο ο Θεός ξέρει το πραγματικό ποσό από αυτά που έχω ξοδέψει», λέει.

Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η κατάσταση της νεαρής πάντως έχει δυσκολέψει πολύ τους γιατρούς, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι για αυτή ευθύνεται ένα υπερφυσικό ον της ισλαμικής μυθολογίας.

Αυτό που ελπίζουν οι οικείοι της Rahma είναι να τραβήξουν την προσοχή φιλανθρωπικών οργανώσεων ή ειδικών που θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον πόνο, ενώ πρόσφατα, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της στον τοπικό τύπο της έκαναν γενναιόδωρες δωρεές, όπως ένα αναπηρικό καροτσάκι για να την μεταφέρουν με περισσότερη ευκολία.

Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Πιστεύω στο Θεό σε ό,τι κάνω. Θέλω να ξεκινήσω μία επιχείρηση. Ένα μανάβικο και με ό,τι ο κόσμος αγοράζει, αυτό είναι που θέλω», λέει η 19χρονη που παρά τις δυσκολίες διατηρεί την αισιοδοξία της.

Νιγηρία: Η 19χρονη που ζει σε μία πλαστική λεκάνη -Πάσχει από άγνωστη ασθένεια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Sani Maikatanga /Barcrott Image, Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 19χρονη Νιγηρία λεκάνη ασθένεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ