Τουρκία: Νέο «κύμα» εκκαθαρίσεων -Σε διαθεσιμότητα 6.500 από το υπ. Παιδείας και 262 δικαστικοί - iefimerida.gr

Τουρκία: Νέο «κύμα» εκκαθαρίσεων -Σε διαθεσιμότητα 6.500 από το υπ. Παιδείας και 262 δικαστικοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διεξάγει έρευνες για τους στρατοδίκες και τους εισαγγελείς των στρατοδικείων της χώρας και έθεσε σε διαθεσιμότητα 262 εξ αυτών, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το NTV δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την απόφαση, που ελήφθη στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων των κρατικών θεσμών από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι οργάνωσε την απόπειρα ανατροπής της. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σε διαθεσιμότητα επιπλέον 6.500 εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας

Περίπου 6.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κι ενώ εντείνονται οι εκκαθαρίσεις στους τομείς των ενόπλων δυνάμεων, των πολιτικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή επιβάλλεται μία ημέρα αφότου το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζόμενους και επίσης ανέστειλε τις άδειες 21.000 δασκάλων που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής περίπου 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται υπό κράτηση ή ελέγχονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία πραξικόπημα διαθεσιμότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ