Για «τέλος εποχής» και όχι τέλος του κόσμου το 2012 μιλούσαν οι Μάγιας - iefimerida.gr

Για «τέλος εποχής» και όχι τέλος του κόσμου το 2012 μιλούσαν οι Μάγιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά το τέλος του κόσμου δεν θα έρθει το 2012, καθώς οι επιστήμονες καταρρίπτουν ως ανεδαφικές τις διάφορες καταστροφικές ερμηνείες που έχουν κατά καιρούς δει το φως τη δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον Σβεν Γκρόνεμεγιερ, που ερευνά τους κώδικες των Μάγιας, οι γραφές του πανάρχαιου πολιτισμού μιλούν για το τέλος μιας ημερολογιακής εποχής διάρκειας μάλιστα 400 χρόνων, και όχι για την Αποκάλυψη που θα κατέστρεφε ολόκληρο του κόσμο και η οποία έγινε μέχρι και ταινία - το "2012" του Ρ. Έμεριχ.

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι η «προφητεία» που εδώ και χρόνια έχει ξεσηκώσει θύελλα με καταστροφολογίες ένθεν και κείθεν, μιλά απλώς για το τέλος μιας εποχής σύμφωνα με το ημερολόγιό των Μάγιας και όχι για το τέλος του κόσμου.

Ο Γκρόνεμεγιερ προσθέτει ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία σημαίνει την «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», κάτι που σήμαινε οτι τότε θα επέστρεφε ο Μπόλον Γιόκτε, θεός της δημιουργίας και του πολέμου, ένας από τους θεούς των Μάγιας.

Στο ίδιο πνεύμα, και εντελώς αντιδιαμετρικά από την καταστροφολογία της «προφητείας» το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού ανέφερε πως κάθε συσχέτιση των κωδικών των Μάγιας με την συντέλεια του κόσμου είναι ανεδαφική και ότι αποτελούν παρερμηνείες των δυτικών. Μάλιστα, το Ινστιτούτο λέει ότι σε μόνο 2 από τα συνολικά 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα των Μάγιας υπάρχει αναφορά στην ημερομηνία 2012 και πουθενά δεν γίνεται λόγος για ...καταστροφή του κόσμου. «Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια» τονίζει μάλιστα ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ