Μπλοκάρουν γονικές παροχές, δωρεές - Στο φως τα «κόλπα» των μεγαλοφειλετών - iefimerida.gr

Μπλοκάρουν γονικές παροχές, δωρεές - Στο φως τα «κόλπα» των μεγαλοφειλετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να «κυνηγήσει» όσους χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο και με διάφορους τρόπους καταφέρνουν να μην πληρώνουν τα χρέη τους, εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την νέα υπηρεσία οικονομικών «Ράμπο» που στήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για την νέα «Επιχειρησιακή Μονάδα Στήριξης», η οποία θα συνεργάζεται στενά με τις υπολοιπες υπηρεσίες του υπουργείου και ιδιαίτερα την «Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης». Στόχος της είναι να αποτραπεί η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών του δημοσίου σε άλλα χέρια, ώστε να μπορέσει το Δημόσιο να προχωρήσει σε κατασχέσεις και να εισπράξει τα χρωστούμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα χέρια της νεοσύστατης μονάδας βρίσκονται δεκάδες φάκελοι με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που «αραχνάζιανε» στις ΔΟΥ χωρίς να προχωρούν ποτέ, παρότι κρύβουν δισεκατομμύρια από ανείσπρακτα χρέη.

Η ηγεσία του υπουργείου επενδύει πολλά στη νέα Επιχειρησιακή Μονάδα. Γι' αυτό στελεχώνεται με 300 νομικούς και εφοριακούς ενώ θα ενισχυθεί με άλλους 100 ιδιώτες δικηγόρους ειδικούς στον Πτωχευτικό Κώδικα, που όλοι μαζί θα ριχτούν στο κυνήγι για τα χρωστούμενα. Αποστολή τους να εντοπίσουν τους μεγαλοοφειλέτες εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να γλυτώσουν την ακίνητη περιουσία του με πτωχεύσεις-μαϊμού, offshore εταιρείες, γονικές παροχές και δωρεές.

Παρ' όλες τις καθημερινές συλλήψεις επιχειρηματιών, τα έσοδα του κράτους από τα ανείσπρακτα χρέη είναι ένα μικρό κλάσμα των συνολικών χρεών. Ο μόνος τρόπος για να εισπραχθούν τα χρωστούμενα από τους μεγαλοφειλέτες είναι η κατάσχεση της περιουσίας τους. Σε αυτό το σημείο μπαίνει η νεοσύστατη υπηρεσία που αναλαμβάνει να «ξεσκονίζει» κάθε επιχειρηματία που χρωστά πάνω από 150.000 ευρώ και να του κάνει τη ζωή «εφιάλτη» ώστε να μην μπορέσει να γλυτώσει με διάφορα τρικ (π.χ. γονικές παροχές ή δωρέες) ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία από τα οποία το δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει τα χρέη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ