«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία - iefimerida.gr

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Φωτογραφία: Will Oliver/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση από χάκερς καταγγέλλει η γνωστή οργάνωση wikileaks, η οποία τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημοσιοποιήσει αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία.

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των wikileaks, «ο χρόνος της επίθεσης δείχνει ρόλο της κυβέρνησης της Άγκυρας και των συμμάχων της», παρά το γεγονός ότι παραδέχονται ότι δεν είναι βέβαιοι για την πηγή της και ποιος βρίσκεται πίσω από την δολιοφθορά.

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία | iefimerida.gr 1


Η οργάνωση είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση 300.000 emails και ακόμα 500.000 εγγράφων που «θα αποκάλυπταν και θα εξέθεταν την δομή πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία», καθώς και το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, το AKP.

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία | iefimerida.gr 2


Μάλιστα, αναμένοντας δράση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης που θα προσπαθούσε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση, τα wikileaks είχαν συστήσει άλλες «οδούς» για τους χρήστες που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας στην είδηση, όπως το uTorrent και το TorBrowser.

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία | iefimerida.gr 3


Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε τα wikileaks θα ανακάμψουν από την «κυβερνο-επίθεση» αυτή και θα μπορέσουν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τα εν λόγω έγγραφα.

«Κυβερνο-επίθεση» στα wikileaks ενόψει αποκαλύψεων για το πραξικόπημα στην Τουρκία | iefimerida.gr 4


Τα wkileaks είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική, δημοσιογραφική οργάνωση που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2006, από τον Τζούλιαν Ασάνζ (ανεπισήμως), τον Αυστραλό ακτιβιστή που από το 2012 έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καταγγέλλοντας ότι «το σύστημα προσπαθεί να τον εξοντώσει δικαστικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ