Η πολυτελής βίλα που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα -Οι πραξικοπηματίες επιτέθηκαν σε λάθος μέρος [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πολυτελής βίλα που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα -Οι πραξικοπηματίες επιτέθηκαν σε λάθος μέρος [εικόνες]

Φωτογραφία: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαλάρωνε σε μία πολυτελή βίλα στη Μαρμαρίδα, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα το πρωί της Παρασκευής. Λίγες ώρες αργότερα, όλα άλλαξαν.

Οταν έπεσε η νύχτα στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, που τον προειδοποίησε ότι η ζωή του και το μέλλον της Τουρκίας ήταν σε κίνδυνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τρία ελικόπτερα Blackhawk με πραξικοπηματίες κατευθύνονταν προς τα εκεί, με στόχο να τον σκοτώσουν ή να τον συλλάβουν.

Η πολυτελής βίλα που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα -Οι πραξικοπηματίες επιτέθηκαν σε λάθος μέρος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Daily Mail σε δημοσίευμά της δίνει μία άλλη εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Μαρμαρίδα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι πραξικοπηματίες αναζήτησαν τον Τούρκο πρόεδρο σε λάθος σημείο. Επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο και όχι στη βίλα που διέμενε. Αλλά ήδη ο Ερντογάν είχε προλάβει να φύγει και από εκεί και να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος.


Η βίλα στην οποία έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε αποφασίσει να κάνει μία «απόδραση» στη βίλα του πρώην οδηγού αγώνων αυτοκινήτου Σερκάν Γιαζίκι, που εδώ και δεκαετίες έχει καλές σχέσεις με τον Ερντογάν. Ο πατέρας του, Ιμπραχίμ, ήταν στενός φίλος του Τούρκο προέδρου και βουλευτής.

Η πολυτελής βίλα που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα -Οι πραξικοπηματίες επιτέθηκαν σε λάθος μέρος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην οικογένειά του ανήκει το ξενοδοχείο Yazici Mares, όπως και το διπλανό The Grand Yazici, όπου οι τουρίστες ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς, καθώς οι πραξικοπηματίες έψαχναν για τον Ερντογάν.

Ο Σερκάν Γιαζίκι

Μετά από το τηλεφώνημα του Ντουντάρ, οι φρουροί του Ερντογάν απέκλεισαν τη βίλα και ο πρόεδρος μεταφέρθηκε γρήγορα οδικώς στο κοντινότερο αεροδρόμιο, όπου το αεροσκάφος του είχε ανεφοδιαστεί και ήταν έτοιμο για απογείωση.

Την ίδια ώρα, τα τρία ελικόπτερα με τους πραξικοπηματίες έφταναν στην Μαρμαρίδα και ξεκίνησε η επίθεση στο ξενοδοχείο, προκειμένου να αιχμαλωτιστεί ή να εκτελεστεί ο Ερντογάν. Οι στρατιώτες που ήταν εκεί, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Οι έντρομοι τουρίστες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Ανάμεσά τους μία οικογένεια Βρετανών, με τους γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους στο πάτωμα, προσπαθώντας να τα προστατεύσουν. «Ηταν η πιο τρομακτική νύχτα στη ζωή μας», είπε ο Μάικ Ντίναν στην Sunday Post. «Τα ελικόπτερα έριχναν φως στο διπλανό ξενοδοχείο. Η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους και τα ελικόπτερα απάντησαν. Κλειστήκαμε στην κρεβατοκάμαρα. Ακούγαμε ουρλιαχτά και ανθρώπους να τρέχουν έξω από το συγκρότημα», διηγήθηκε.

Μία άλλη τουρίστρια, από την Ολλανδία, βγήκε να δει τι γίνεται και ήρθε αντιμέτωπη με έναν από τους στρατιώτες, που κρατούσε όπλο. Ούρλιαζαν σε «σπαστά» αγγλικά «Πού μένει ο Ερντογάν;». Αμέσως έτρεξε πίσω στο δωμάτιό της και μαζί με τον σύζυγό της, αγκάλιασαν τα παιδιά τους. Η μικρή τους κόρη έκλαιγε έντρομη.

Η πολυτελής βίλα που έμενε ο Ερντογάν στη Μαρμαρίδα -Οι πραξικοπηματίες επιτέθηκαν σε λάθος μέρος [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Φωτογραφία που δημοσίευσε η Daily Mail από τις καταστροφές στο ξενοδοχείο που επιτέθηκαν οι πραξικοπηματίες ψάχνοντας τον Ερντογάν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ