Χρυσοχοΐδης: «Mόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος ο Παπανδρέου» - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: «Mόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος ο Παπανδρέου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βόμβα μεγατόνων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ζήτησε να φύγει άμεσα από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τις διαδικασίες διαδοχής ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα τις ανοίξει ο ίδιος, μέσα από όσα προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στο MEGA τόνισε ότι «το παλιό έκλεισε με μεγάλες πληγές και θέλουμε να τις επουλώσουμε». «Η διετής διακυβέρνηση, η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα, σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε ύφεση 5%, σε εθνική ταπείνωση αλλά και σε κρατική αποδιοργάνωση», είπε χαρακτηριστικά και έδειξε τον Γιώργο Παπανδρέου ως βασικό υπεύθυνο για την εξέλιξη αυτή.

Για το ενδεχόμενο παραμονής Παπανδρέου στην ηγεσία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι «μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα» και σημείωσε ότι αν «αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που είναι ο μοναδικός κορυφαίος του ΠΑΣΟΚ που έχει ανοικτά εκδηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία, υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση, ενώ κάλεσε όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι να το δηλώσουν τώρα.

«Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όσοι δεν βιάζονται να προχωρήσουν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ «ή δεν κατανοούν την κατάσταση ή έχουν κρυφή ατζέντα».

Για την πιθανή διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «τώρα πάμε σε διάσπαση που γίνονται σκόπιμες καθυστερήσεις» και χαρακτήρισε φύλλο συκής όσα λέγονται για προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην κυβέρνηση Παπαδήμου από την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «έτσι όπως καταντήσαμε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ταπεινωθούμε, να περάσουμε καθαρτήριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ