Συνέλαβαν και σύμβουλο του Ερντογάν για το πραξικόπημα -«Ξήλωσαν» 15.200 άτομα από το υπ. Παιδείας - iefimerida.gr

Συνέλαβαν και σύμβουλο του Ερντογάν για το πραξικόπημα -«Ξήλωσαν» 15.200 άτομα από το υπ. Παιδείας

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ SEDAT SUNA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ημέρες περνούν, αλλά η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να «ξηλώνει» από τις θέσεις τους και να συλλαμβάνει κρατικούς αξιωματούχους που θεωρεί ότι είχαν συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι απολύθηκαν 257 άτομα που εργάζονταν στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στο κίνημα το οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ότι συνδέεται με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σύμβουλος Πολεμικής Αεροπορίας του Ταγίπ Ερντογάν, αντισμήναρχος Ερκάν Κιβράκ, συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην περιοχή Σερίκ. Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Κιβράκ κρυβόταν σε ξενοδοχείο, με πλαστή ταυτότητα.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τους λόγους της σύλληψής του, αν και τα τελευταία 24ωρα δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν την ίδια τύχη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Με γραπτή ανακοίνωση, το πρωί της Τρίτης, το Γενικό Επιτελείο έκανε γνωστό ότι «όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν κατασταλεί σε όλη τη χώρα». Η ανακοίνωση ανέφερε ακόμη ότι η πολιτική ηγεσία, ο ηρωισμός των πιστών δυνάμεων ασφαλείας και το θάρρος των πολιτών «έδωσαν την απαραίτητη απάντηση στα φίδια που είχαμε ανάμεσά μας».

15.200 άτομα ανεστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας την Τρίτη ανέστειλε 15.200 προσωπικό, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, καθώς φέρεται να συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Παράλληλα, ζητήθηκε η παραίτηση όλων των πρυτάνεων των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί προηγούμενες εκκαθαρίσεις χιλιάδων ανθρώπων στις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, το υπουργείο Οικονομικών, το γραφείο του πρωθυπουργού και τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ