Μέχρι τις 20/01/12 η προθεσμία για διόρθωση λαθών στο τέλος ακινήτων - iefimerida.gr

Μέχρι τις 20/01/12 η προθεσμία για διόρθωση λαθών στο τέλος ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του ειδικού τέλους έχουν προθεσμία να προσέλθουν στους δήμους και να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του νέου έτους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρώτα θα εξοφλούν τον λογαριασμό και στη συνέχεια το ποσό της διαφοράς θα επιστρέφεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ή θα συμψηφίζεται με μελλοντική οφειλή.

Για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι, ο χρόνος έκδοσης της εντολής διακοπής του ρεύματος αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο, αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου, καθώς και εάν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί να το πληρώσει χωρίς να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή όσων κατοικούν με αυτόν.

Η αξιολόγηση της αίτησης θα γίνεται από τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε ΔΟΥ και θα αποτελείται από έναν υπάλληλο της εφορίας, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν αστυνομικό ενώ στον μειωμένο συντελεστή του τέλους υπάγονται τα πρόσωπα με κάθε αναπηρία από 80% και άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ