Τουρκία: Εθεσαν σε διαθεσιμότητα 1.500 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ για σχέσεις με τον Γκιουλέν - iefimerida.gr

Τουρκία: Εθεσαν σε διαθεσιμότητα 1.500 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ FGULEN.COM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιχείρηση «εκκαθάρισης» που ξεκίνησε ο Ταγίπ Ερντογάν, ως απάντηση στην απόπειρα πραξικοπήματος, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έθεσε σε διαθεσιμότητα περίπου 1.500 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει η υποψία ότι έχουν σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και το δίκτυο υποστηρικτών του, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Αγκυρα κατηγορεί τον κληρικό, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να της τον παραδώσει. Ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε σχέση με τα γεγονότα και έχει καταδικάσει το πραξικόπημα.

Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε διάφορα σημεία της χώρας. Η κίνηση αυτή ήρθε ενώ συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» υποστηρικτών του Γκιουλέν στο δικαστικό σώμα, το δημόσιο, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.

Σήμερα, Δευτέρα, η Τουρκία επανέλαβε την έκκλησή της προς τις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει ως αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη απαντήσει ότι η Αγκυρα θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει ξεκάθαρες αποδείξεις για την εμπλοκή του κληρικού στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ