Ξεσηκώθηκαν στην ΒΙΑΛ, ζητώντας επίσπευση του ασύλου - iefimerida.gr

Ξεσηκώθηκαν στην ΒΙΑΛ, ζητώντας επίσπευση του ασύλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρησαν στις 14:45 από τον δρόμο που είχαν κλείσει, έξω από το hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, οι περί τους εκατό πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμαρτύροντο για την καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Η ειρηνική διαμαρτυρία τους ξεκίνησε περί τις 11 το πρωί και αρχικά είχαν αποκλείσει τα γραφεία της υπηρεσίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν πλήρως οι σχετικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια μετέφεραν τον χώρο διαμαρτυρίας εκτός του hot spot, κλείνοντας τον δρόμο και παρά τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά τους παρέμεναν ανυποχώρητοι.

Την διαμαρτυρία ξεκίνησαν μετανάστες από την Αφρική, αλλά στη συνέχεια προσήλθαν και ενώθηκαν μαζί τους Αφγανοί, Ιρανοί και Ιρακινοί, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματά τους δεν εξετάζονται και παραμένουν πίσω σε σύγκριση με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τελικά και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις του αστυνομικού διευθυντή κ. Δημήτρη Αυγερινού και του υποδιευθυντή κ. Γιώργου Κεβόπουλου πείσθηκαν να αποχωρήσουν από τον δρόμο και να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ.

Στο σημείο είχαν μεταβεί, επίσης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και αρμόδιος για το προσφυγικό κ. Γιώργος Καραμανής.

Από τους εκπροσώπους της αστυνομίας έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα γίνει συνάντηση με πενταμελή αντιπροσωπεία τους το πρωί της Τετάρτης, 20 Ιουλίου 2016, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομερώς τα αιτήματά τους και να τους μεταφερθούν οι απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών σε κεντρικό επίπεδο.

Πηγή: astraparis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ