Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο οι μεταρρυθμίσεις- Χρειάζονται βήματα σε ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις, εργασιακά - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο οι μεταρρυθμίσεις- Χρειάζονται βήματα σε ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις, εργασιακά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ζητήματα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και της αγοράς εργασίας, είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν βήματα σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί.

Το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί, τόνισε ο ο κ. Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.στην οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα.

Ειδικότερα για τα εργασιακά, ερωτηθείς αν εν όψει της νέας αξιολόγησης οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ανησυχούν, σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι να αποδυναμώσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε είναι προς το συμφέρον όλων το ΔΝΤ να συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα, σημειώνοντας ότι «έχει έρθει η ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα, για εφαρμογή του προγράμματος και για επενδύσεις».

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, μίλησε για σταθεροποίηση των οικονομικών και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα έρθει η ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς και για το ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο περυσινό καλοκαίρι και στις διαπραγματεύσεις που είχε η Ελλάδα για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, ο επίτροπος παρατήρησε ότι «έναν χρόνο πριν κάποιοι μιλούσαν για grexit σήμερα συζητάμε για μια επιτυχία».

Ακόμη υπενθύμισε ότι πάντα η Κομισιόν πίστευε πως η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης και απέδωσε εύσημα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που υπήρξαν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι συμφωνήθηκε να έχει βρεθεί λύση για το χρέος μέχρι τα Χριστούγεννα και από αυτό θα εξαρτηθεί και ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Επίσης, συμφωνήθηκε τα προαπαιτούμενα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι είναι αντιφατικό οι θεσμοί να ζητούν τη μικροδιαχείριση αλλά και την ελληνική ιδιοκτησία του προγράμματος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ