Κέρι για την έκδοση του Γκιουλέν: Η Τουρκία να παράσχει στοιχεία για να τεκμηριώσει το αίτημά της - iefimerida.gr

Κέρι για την έκδοση του Γκιουλέν: Η Τουρκία να παράσχει στοιχεία για να τεκμηριώσει το αίτημά της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι κατέστησε σαφές στην Τουρκία πως πρέπει να παράσχει στοιχεία που να αντέχουν τον έλεγχο για να τεκμηριώσει το αίτημά της για την έκδοση από τις ΗΠΑ του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

"Καλούμε σταθερά την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την ηρεμία και τη σταθερότητα στη χώρα και καλούμε επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου", δήλωσε ο Κέρι στο τέλος μιας συνεδρίασης με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Αναφορικά με το τουρκικό αίτημα να εκδοθεί ο Γκιουλέν, ο Κέρι τόνισε πως "οι ΗΠΑ έχουν μια επίσημη διαδικασία για τον χειρισμό αιτημάτων έκδοσης, η Τουρκία πρέπει να στείλει στοιχεία, όχι ισχυρισμούς".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Κέρι Τουρκία Φετουλάχ Γκιουλέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ