O Γολγοθάς των φορολογούμενων μέχρι το τέλος του έτους -Καλούνται να πληρώσουν 13 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

O Γολγοθάς των φορολογούμενων μέχρι το τέλος του έτους -Καλούνται να πληρώσουν 13 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών απόψε τα μεσάνυχτα φτάνει η ώρα για την πληρωμή του λογαριασμού στην Εφορία.

Με τη φοροδοτική ικανότητα εξαντλημένη προ πολλού, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι καλούνται έως το τέλος του έτους να πληρώσουν περίπου 13 δισ. ευρώ.

Από τις 29 Ιουλίου περισσότεροι από 2,3 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν είτε το σύνολο του φόρου εισοδήματος είτε την πρώτη δόση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ο μέσος φόρος που θα πρέπει να πληρώσει περίπου ο ένας στους τρεις φορολογούμενους, που λαμβάνει χρεωστικό εκκαθαριστικό, διαμορφώνεται στα 1.514 ευρώ.

Συνολικά μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν για φόρο εισοδήματος 8,1 δισ. Ευρώ. Τα 5,2 δισ. αφορούν στο φόρο των φυσικών προσώπων και τα υπόλοιπα στις επιχερήσεις.

Από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, ανάλογα το πότε θα εκδοθούν τα σχετικά εκκαθαριστικά, περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν 4 δισ. ευρώ σε πέντε δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ.
Στο τέλος του έτους θα πρέπει να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπολογισμός των οποίων, φέτος θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Υπολογίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα καταβάλλουν περίπου 1,1 δισ. Ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, τους κρίσιμους μήνες οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Βέβαια, αρκετοί ενδεχομένως να χάσουν τη ρύθμιση, καθώς αν δεν καταβάλουν τη δόση σε διάστημα 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας, το ηλεκτρονικό σύστημα τους «πετάει» εκτός ρύθμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φόροι φορολογούμενοι ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ