Η απόφαση για το Noor One: Ενοχοι οι 15 από τους 30 κατηγορούμενους - iefimerida.gr

Η απόφαση για το Noor One: Ενοχοι οι 15 από τους 30 κατηγορούμενους

Φωτογραφία: INTIMENEWS (αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενοχή 15 από τους 30 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση του πλοίου Νoor 1 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο εντοπίστηκε στην Ελλάδα να μεταφέρει τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει ποτέ κατασχεθεί πριν από περίπου δύο χρόνια.

Μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν είναι ο εφοπλιστής Ε. Γιαννουλάκης και οι επιχειρηματίες Γιώργος Μπουρδούβαλης και Αιμίλιος Κοτσώνης. Κατά περίπτωση, τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους, ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Το Noor One εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Το... εμπόρευμα φορτώθηκε ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, και στη συνέχεια την Ευρώπη.

Πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης κατέληξαν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Noor One πλοίο απόφαση ένοχη καταδίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ