Οι στασιαστές σχεδίαζαν να βομβαρδίσουν την Αγκυρα -Προσπάθησαν να επιτεθούν με μαχητικά - iefimerida.gr

Οι στασιαστές σχεδίαζαν να βομβαρδίσουν την Αγκυρα -Προσπάθησαν να επιτεθούν με μαχητικά

Φωτογραφία: A.P.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στρατιώτες και τανκς κατέβαιναν στους δρόμους σε πόλεις της Τουρκίας, οι στασιαστές φαίνεται πως σχεδίαζαν να εξαπολύσουν και επίθεση με βομβαρδιστικά στην Αγκυρα.

Με τις πληροφορίες για το σχεδιασμό των στασιαστών να έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας, έγινε γνωστό πως μια ομάδα 39 αξιωματικών της αεροπορίας μετέφερε με έξι μεταγωγικά αεροσκάφη βόμβες και πυραύλους στη βάση της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία.
Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να εξοπλίσουν βομβαρδιστικά τύπου F4 και στη συνέχεια να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Άγκυρας.

Ωστόσο στη στρατιωτική βάση δόθηκε μάχη με στρατιωτικούς που παρέμεναν πιστοί στον Ερντογάν. Οι τελευταία παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό από τις δυνάμεις που στήριζαν το πραξικόπημα κατάφεραν να σταθμεύσουν οχήματα στον αεροδιάδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα μαχητικά. Τελικά μετά από μάχη που κράτησε περίπου δυο ώρες ανάγκασαν τους πραξικοπηματίες να παραδοθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ