Reuters: Δύο F-16 πήγαν να συντρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα - iefimerida.gr

Reuters: Δύο F-16 πήγαν να συντρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και το Reuters παρουσιάζει μια άγνωστη πτυχή των όσων συνέβησαν στην πτήση του Ταγίπ Ερντογάν από το Μαρμαρίς στην Κωνσταντινούπολη.

Με την απόπειρα των πραξικοπηματιών να πάρουν τον έλεγχο της χώρας σε εξέλιξη, ο Τούρκος πρόεδρος επέστρεφε από το σημείο που έκανε διακοπές με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Και το Reuters μεταφέρει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για θρίλερ στον αέρα!

Το προεδρικό αεροσκάφος που τον μετέφερε πλησίασαν δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες και το «παρενόχλησαν».

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Reuters: Δύο F-16 πήγαν να συντρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα | iefimerida.gr 0

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Τέλος, οι πραξικοπηματίες, γνωρίζοντας ότι ο Ερντογάν παραθέρισε στο Μαρμαρίς, βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε όμως ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ