Καμμένος: Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο - iefimerida.gr

Καμμένος: Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως εθνικό κεφάλαιο χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο Πάνος Καμμένος και σχολίασε ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει σχέση με το κόμμα υπό τον πρώην πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στην Real News, όταν ρωτήθηκε αν παρότι έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει κατά νου τον Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε:

«Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Οταν αυτός αποφασίσει να αναμειχθεί, τότε θα το κάνει δημόσια ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι αφήνει περιθώρια σε κανέναν μας να τον αναμειγνύει στην εσωτερική πολιτική».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, κ. Καμμένος σχολίασε ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και την ιστορική παράταξη, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει αυτή την στιγμή στην ηγετική της ομάδα τους αποκλεισθέντες από τον Κώστα Καραμανλή «άκρα που δεν θα περνούσαν ποτέ ούτε έξω από την πόρτα της ΝΔ» και πρόσθεσε «έχει αλλοιωθεί, είναι πλέον ένα μείγμα κάποιων στελεχών που απέμειναν από την παλιά ΝΔ σε ένα κοκτέιλ νεοφιλελεύθερων και εθνομηδενιστών, οι οποίοι ήρθαν από την πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, και ακροδεξιών που ήρθαν από τον ΛΑΟΣ».

Ακόμη, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι υπεύθυνη για τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, όταν ρωτήθηκε αν καλεί κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν «κόντρα στα κόμματά τους» και αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή ΝΔ, είπε ότι καλεί τους βουλευτές «να αποφασίσουν σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη για τη δυνατότητα του βουλευτή να ψηφίζει κατά τη συνείδησή του».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ψήφιση της απλής και άδολης αναλογικής, ενώ «τα θέματα του μπόνους και του ορίου εισόδου μπορούν να συζητηθούν σε επόμενα νομοσχέδια» και πρόσθεσε ότι επιμένει στο 3%, «αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα περιθώριο με διάλογο αυτό το ποσοστό να μπορεί κατά τι να μειωθεί εάν συμφωνούν όλοι και αν υπάρχει πλειοψηφία».

Σε ότι αφορά την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, εφόσον η ΝΔ έλθει πρώτο κόμμα και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος είπε «μάλλον, μετά τις εκλογές θα έχουν αλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο Plan X του Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ποτέ δεν αναμείχθηκαν σε άλλη αποστολή πέραν της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και δεν υπάρχει κανείς δημοκρατικός υπουργός που θα επέτρεπε την εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους ''αποστολές''».

Σε ότι αφορά τις ευθύνες "για το φιάσκο της Siemens" είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν μετέφρασε, ως όφειλε, το βούλευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος Κώστας Καραμανλής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ