Ουάσιγκτον σε Αγκυρα: Οι υπαινιγμοί ότι έχουμε σχέση με το πραξικόπημα ζημιώνουν τις σχέσεις μας - iefimerida.gr

Ουάσιγκτον σε Αγκυρα: Οι υπαινιγμοί ότι έχουμε σχέση με το πραξικόπημα ζημιώνουν τις σχέσεις μας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπαινιγμοί ότι η Ουάσιγκτον είχε κάποια σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ζημιώνουν τη σχέση των δύο χωρών, προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Αγκυρα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, έδωσε αυτό το «μήνυμα» τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χθεσινή τους συνομιλία.

Ο Κέρι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, πίεσε την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να τηρήσει το κράτος του δικαίου στις έρευνες που διεξάγει για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να προσφέρουν βοήθεια στις τουρκικές αρχές οι οποίες διεξάγουν αυτή την έρευνα, αλλά ότι οι δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε ο Τζον Κίρμπι σε ανακοίνωση που του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ