Τουρκία: Συνελήφθη δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου - iefimerida.gr

Τουρκία: Συνελήφθη δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: DAILY SABAH
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Αλτάν, συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 2.800 δικαστικοί. Εντάλματα έχουν εκδοθεί επίσης για 140 μέλη του Τουρκικού Συμβουλίου του Κράτους, 48 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ενός μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Πρόκειται για στρατιωτικούς και δικαστικούς, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόσκεινται στον χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ. Μέχρι πριν από λίγο καιρό το θρησκευτικό τάγμα του Γκιουλέν ήταν βασικός συνεργάτης της πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία, αλλά από το 2015 είναι από τους βασικούς εχθρούς της.

Εντωμεταξύ, η Daily Sabah μεταδίδει ότι το Ανώτατο Δικαστικό σώμα της Τουρκίας με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωράει στην επιλογή και τον διορισμό των δικαστών και εισαγγελέων που θα κρίνουν την τύχη των πραξικοπηματιών.

Τεράστια «εκκαθάριση» έγινε και στο στράτευμα, δεδομένου ότι από χθες, έχουν συλληφθεί σχεδόν 3.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης, ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ