Δήμαρχος Αγκυρας: Στους πραξικοπηματίες και ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 - iefimerida.gr

Δήμαρχος Αγκυρας: Στους πραξικοπηματίες και ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιδιαίτερη πληροφορία, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Αγκυρας μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον περασμένο Νοέμβριο, εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ στο CNN Turk.

Ο Γκιοκτσέκ έκανε λόγο για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία. «Αυτή η παράλληλη δομή χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της δομής, και το λέω 100%», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγκυρας προσθέτοντας ότι «ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».

Ο δήμαρχος της Άγκυρας είπε ακόμη ότι οι πραξικοπηματίες ήθελαν να απομονώσουν διεθνώς την Τουρκία και υποστήριξε ότι την Παρασκευή τον επισκέφθηκε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν «ο οποίος έχει την ίδια άποψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ