Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ και Ιράν: Μην πετάτε προς την Τουρκία - iefimerida.gr

Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ και Ιράν: Μην πετάτε προς την Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία εξέδωσαν ΗΠΑ και Ιράν.

Συγκεκριμένα, το Ιράν ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα τουριστικά πακέτα προς την Τουρκία, η οποία αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ιρανούς. Οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη το σχέδιό τους για τον επαναπατρισμό 10.0000 Ιρανών από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα από την Αμερική εκδόθηκε η ακόλουθη ταξιδιωτική οδηγία:

«H αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία ενημερώνει τους Βρετανούς που κατευθύνονται στην Τουρκία ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ είναι ανοιχτό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αναφορές για σποραδικούς πυροβολισμούς. H ασφάλεια στο Ατατούρκ είναι σημαντικά μειωμένη και οι κυβερνητικοί υπάλληλων των ΗΠΑ έχουν εντολή να μην ταξιδέψουν προς το εν λόγω αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας, οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας. Ολες οι αεροπορικές, ανεξαρτήτως σε ποια χώρα ανήκουν, απαγορεύεται να πετάξουν προς τις ΗΠΑ από την Τουρκία, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτης χώρας.

Η συμβουλή προς τους Αμερικανούς είναι να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Να παρακολουθούν τα ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ