Η κίνηση ματ του Ερντογάν με την οποία ανέτρεψε την εξέλιξη του πραξικοπήματος - iefimerida.gr

Η κίνηση ματ του Ερντογάν με την οποία ανέτρεψε την εξέλιξη του πραξικοπήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συκοφαντούσε και κυνηγούσε διαδηλωτές και έκοβε το ίντερνετ, όλο το προηγούμενο διάστημα, τη νύχτα του πραξικοπήματος στηρίχτηκε σε διαδηλωτές και ίντερνετ για να επιβιώσει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρισκόταν για διακοπές στη Μαρμαρίδα σε ξενοδοχείο στα παράλια της Αλικαρνασσού, όταν από το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε να ενημερώνεται για την κινητικότητα στο στράτευμα.

Το βράδυ, και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που έδειχναν ότι οι πραξικοπηματίες άρχισαν να ελέγχουν την πολιτική κατάσταση, ο Ερντογάν πήρε το... παιχνίδι στα χέρια του.

Μέσω της εφαρμογής FACETIME, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας να βγουν στο δρόμο. Η σκηνή ήταν παράδοξη. Βγήκε στο κανάλι CNN Turk και μιλούσε μέσω κινητού, το οποίο η εκφωνήτρια ειδήσεων κρατούσε στα χέρια της για να το βλέπουν οι θεατές. Η εικόνα του τούρκου προέδρου ήταν παράδοξη: έδειχνε ταραγμένος, το κινητό έκανε διακοπές και πολλοί αναλυτές σχολίασαν εκείνη την στιγμή ότι είχε χάσει το παιχνίδι.

Αυτή ήταν και η κίνηση που έκρινε το «παιχνίδι»: Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και τότε ο χρόνος για το πραξικόπημα άρχισε να μετρά αντίστροφα.

Στο μεταξύ, στρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του CNN Turk, το οποίο σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα.

Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του τουρκικού καναλιού και όπως δήλωσε ο διευθυντής του, απομάκρυναν τους στρατιώτες, πήραν «πίσω» το κτίριο και το παρέδωσαν στους δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να μεταδίδουν αμέσως εικόνα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν πραξικόπημα κίνηση ματ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ