Προσωρινό αρχηγό ενόπλων δυνάμεων όρισε ο Ερντογάν - iefimerida.gr

Προσωρινό αρχηγό ενόπλων δυνάμεων όρισε ο Ερντογάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον διορισμό νέου, προσωρινού αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, την ώρα που πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και στρατιώτες έχουν συλληφθεί.

Ο Ουμίτ Ντουντάρ θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αγνοείται και φέρεται να είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για τον Ακάρ», παραδέχθηκε νωρίτερα ο Ερντογάν. Ο Ντουντάρ είναι διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού NTV, αποπέμφθηκαν πέντε στρατηγοί και εννιά συνταγματάρχες, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα, η τουρκική ιστοσελίδα Aksam δημοσίευσε φωτογραφία από τη σύλληψη του υποναύαρχου Νεγιάτ Ατίλα Ντεμιρχάν, ενώ το Reuters μετέδωσε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Μεχμού Χακμπιλέν, επικεφαλής της τουρκικής διοίκησης Αιγαίου.

Προσωρινό αρχηγό ενόπλων δυνάμεων όρισε ο Ερντογάν  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ