Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί - iefimerida.gr

Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώην δήμαρχος της Νίκαιας και νυν περιφερειάρχης, ο δεξιός Κριστιάν Εστροζί παινευόταν ότι έκανε την πόλη ένα πρότυπο ασφάλειας.


Η Νίκαια ήταν εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παρακολούθησης μέσω βίντεο, ενώ διαθέτει την δεύτερη πολυπληθέστερη δημοτική αστυνομία της Γαλλίας. Για το τίποτα, τελικά…
Σύμφωνα με τον Κριστιάν Εστροζί η Νίκαια ήταν η πιο ασφαλής πόλη της Γαλλίας.

Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, στη Νίκαια κατόρθωσε ο οδηγός ενός φορτηγού να ορμήσει πάνω στο πλήθος, στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, χωρίς τίποτα να τον σταματήσει, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει ένα δάσος από κάμερες παρακολούθησης.

Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί | iefimerida.gr 1


Καμία άλλη πόλη της Γαλλίας δεν είχε κάνει το θέμα της ασφάλειας τόσο μεγάλη εμμονή και δεν είχε δαπανήσει τόσα πολλά χρήματα για να την θέσει σε λειτουργία, γράφει η Liberation. Αλλά όλα αποδείχθηκαν μάταια.
Κατά τη διάρκεια του Euro 2016 ο Εστροζί είχε υποσχεθεί ότι η Νίκαια «θα είναι η πλέον σίγουρη ζώνη της Γαλλίας». Και ήταν πράγματι η μόνη πόλη που είχε ανιχνευτή μετάλλων, όπως στα αεροδρόμια. Ο Εστροζί είχε προσλάβει, επίσης, μια ομάδα «αναγνώρισης προσώπων». Την είχε παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου, τον περασμένο Απρίλιο και είχε επαινέσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος Neoface Watch, που έκανε παρακολουθήσεις σε όλη την πόλη μέσω βίντεο, μοναδικό στην Γαλλία.

Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί | iefimerida.gr 2
Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί | iefimerida.gr 3
Νίκαια, μια πόλη-αστακός για το τίποτα –Κάμερες, τεχνολογίες, χιλιάδες αστυνομικοί | iefimerida.gr 4


Η Νίκαια διαθέτει μια κάμερα για κάθε 283 κατοίκους και σπάει όλα τα ρεκόρ παρακολούθησης αφού μπορεί να γράψει σε βίντεο ακόμη και την παράνομη στάθμευση. Στη βουλή, ο τοπικός βουλευτής της δεξιάς Ερίκ Σιοτί είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να νομιμοποιηθεί η αναγνώριση προσώπων αλλά είχε εισπράξει άρνηση με το επιχείρηση ότι πρόκειται για «κατάχρηση ελευθεριών».
Ο Κριστιάν Εστροζί ήταν πεπεισμένος ότι η παρακολούθηση μέσω βίντεο έφερνε αποτέλεσμα και είχε εγκαταστήσει 1.000 κάμερες μέσα στην Νίκαια. Ηταν φανατικός οπαδός της δημοτικής αστυνομίας και είχε κάνει την πόλη του πρώτη στη Γαλλία, με 365 δημοτικούς αστυνομικούς, ως τη στιγμή που η Μασσαλία ήρθε πρώτη με 399 αστυνομικούς. Ο δεξιός περιφερειάρχης καυχιόταν ότι η Νίκαια αποτελεί «σημείο αναφοράς σε πρωτοτυπία στα θέματα ασφάλειας».
Αλλά απέναντι σε ένα φορτηγό που ξεχύνεται πάνω σε ανθρώπους, η τεχνολογία πώς ακριβώς απαντάει;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκαια ασφάλεια κάμερες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ