Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από την τοπική της ΧΑ -Τι κατέθεσε η αδελφή του - iefimerida.gr

Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από την τοπική της ΧΑ -Τι κατέθεσε η αδελφή του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφώνημα από την τοπική της Χ.Α δέχθηκε ο Γ. Ρουπακιάς πριν καταφέρει το θανατηφόρο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα, όπως κατέθεσε η αδελφή του Χρυσούλα ενώπιον του δικαστηρίου.

Εάν και όπως είπε δεν διατηρεί στενές σχέσεις με τον αδελφό της, εντούτοις, τον χαρακτήρισε ήρεμο και ήσυχο άνθρωπο. “Ο αδελφός μου τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων” είπε χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Ρουπακιά, υποστηρίζοντας ότι εκείνο το βράδυ έφυγε από το σπίτι λέγοντας ότι του τηλεφώνησε ο Δήμου να πάει στην τοπική, γιατί κάτι είχε συμβεί.

Γνωρίζεις κάτι; του είπε. Δεν γνωρίζω, ξεκινάω και βλέπουμε, της απάντησε. Ετοιμάστηκε και τα νέα του τα μάθαμε από το Α.Τ Κερατσινίου.

Η αδελφή του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε στο δικαστήριο την περιγραφή που - όπως είπε - της έκανε ο κατηγορούμενος αδελφός της στο δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία . Ανέφερε στο δικαστήριο: “Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι τέσσερα με πέντε άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο...Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι και του έκανε ( σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά . Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια”.

Σύμφωνα με την αδελφή του Γ. Ρουπακιά, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, της είχε πει ότι ήταν ψηφοφόρος της Χ.Α αλλά δεν ήταν μέλος. Αλλά και η ίδια, είχε ψηφίσει μία φορά Χρυσή Αυγή, ενώ συμμετείχε και στην εκδήλωση στον Μελιγαλά.
Πρόεδρος: Πως θα χαρακτηρίζατε τον αδελφό σας;
Μάρτυρας: Ήρεμος, δεν ήταν των εντάσεων. Έχει δυο παιδιά 23 και 19 σήμερα. Δεν είχε διάφορες με κανέναν. Δεν ήταν επιθετικός. Δούλευε σε διανομές πετρελαίου το χειμώνα. Η σύζυγος δεν εργάστηκε ποτέ.
Πρόεδρος: Τα παιδιά είχαν σχέση με την Τοπική;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Εχω δει το ένα του παιδί στην εκδήλωση του Μελιγαλά.
Πρόεδρος; Πως ενημερωθήκατε για το περιστατικό;
Μάρτυρας: Εκείνο το βράδυ στη 1 παρά 10 με κάλεσαν απο το τμημα του Κερατσινίου και μου είπαν οτι ο αδελφός μου έχει τσακωθεί με κάποιον. Μου ζήτησε να του πάω τσιγάρα και νερό. Αγόρασα τσιγάρα και νερό. Πηγαίνοντας στο τμήμα είδα πολύ κόσμο εξω και φοβήθηκα. Ήταν πολλοί νεαροί, αλλά δεν έδωσα σημασία .... Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα έχει πολύ κόσμο φοβάμαι και δεν κατεβαίνω. Στη συνέχεια ξαναπήγα και ζήτησα να δω τον αδελφό μου. Μου απάντησαν πως δεν μπορώ να τον δω . Είδα να φεύγει απο το Αστυνομικό Τμήμα και οι συγκεντρωμένοι κυνηγούσαν το αυτοκίνητο φωνάζοντας: “Π...στη φασίστα θα σε σκοτώσουμε”. Φοβήθηκα μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα. Τότε, μίλησα με τη σύζυγο του αδελφού μου και εκεινη μου είπε οτι δεν ήξερε τι εχει συμβεί και οτι και εκείνη ενημερώνεται από το Διαδίκτυο.
Για πρώτη φορά μετά την δολοφονία, η Χρυσούλα Ρουπακιά είδε τον αδελφό της στις φυλακές του Μαλανδρίνου. “Ακόμη και σήμερα δεν πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Εκείνος όμως το παραδέχεται. “Δυστυχώς εγώ το έκανα” μου λέει.
Στην ερώτηση της προέδρου εάν ο Γ. Ρουπακιάς γνώριζε τον Π. Φύσσα, η απάντηση της αδελφή του ήταν αρνητική.
Μάρτυρας: Μου είπε οτι δεν γνώριζε τον Φύσσα .
Πρόεδρος: Αφού δεν τον ήξερε γιατί τον χτύπησε;
Μάρτυρας: Λέει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν έξω από το αμάξι. Δεν έβλεπε πρόσωπα μόνο πόδια γιατί είναι σκυμμένος.
Πρόεδρος: Γιατί δεν πήγατε στην Τοπική Οργάνωση της Χ.Α να ρωτήσετε τι έγινε;
Μάρτυρας: Δεν πήγα γιατι ποτε δεν το σκέφτηκα. Δεν θεώρησα πως έπρεπε να μάθω από εκεί. Δεν πήγα ποτε στην Τοπική. Δεν επιχείρησα να έρθω σε επαφή με κανέναν από εκεί ...Ούτε με ενόχλησαν ούτε τους ενόχλησα ποτε...
Πρόεδρος: Γιατι έκανε αυτό που έκανε;
Μάρτυρας: Σύμφωνα με όσα λέει φοβήθηκε ....
Πρόεδρος: Στην ανακρίτρια είπατε ότι οι πληροφορίες λένε ότι καλύπτει τον Πατέλη. Τι ήταν ο Πατέλης για να τον καλύψει;
Μάρτυρας: Έτσι μου ειπώθηκε δεν κατάφερα ποτέ να μάθω.
Η κατάθεση της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Το άτομο με το μαχαίρι

Κατά την διάρκεια διακοπής της δίκης, δικηγόροι ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι ένα άτομο είχε συλληφθεί εκτός της δικαστικής αίθουσας έχοντας επάνω του μαχαίρι 5 εκατοστών. “Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλογκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά” είπαν στο δικαστήριο συνήγοροι πολιτικής αγωγής. “Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου”, είπε η πρόεδρος κ. Λεπενιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ ΑΔΕΡΦΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ