Το πρώτο τηλεφώνημα Ομπάμα-Μέι - Η «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο - iefimerida.gr

Το πρώτο τηλεφώνημα Ομπάμα-Μέι - Η «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHAWN THEW
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να την συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος επαναβεβαίωσε την προσήλωσή του στην «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο.

«Ο πρόεδρος τηλεφώνησε για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του (στη Βρετανίδα πρωθυπουργό) για την ανάληψη των καθηκόντων της ως επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή του όχι μόνο να προστατεύσει αλλά και να εμβαθύνει την ειδική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας», ανέφερε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ο πρόεδρος ανυπομονεί να συνεργαστεί με την πρωθυπουργό Μέι το διάστημα των 6 μηνών που απομένει» έως τη λήξη της θητείας του, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ