«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφίες-Βίντεο: Sotheby's  & EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία πρόκειται να πωληθούν αντικείμενα από την προσωπική συλλογή τέχνης του θρυλικού μουσικού Ντέιβιντ Μπόουι, από τον κορυφαίο οίκο στο είδος, τον Σόθμπις (Sotheby's)του Λονδίνου, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη και συμπεριλαμβάνει έκθεση της συλλογής, από 1η έως 10 Νοεμβρίου, στις γκαλερί του Οίκου, στη New Bond Street του Λονδίνου.

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Προηγουμένως, θα περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο: Μια έκθεση τριών εβδομάδων, με επιλεγμένα έργα, στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι, από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Ο κατάλογος της δημοπρασίας θα είναι διαθέσιμος στις αρχές Οκτωβρίου.

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ανάμεσα στα περίπου 400 αντικείμενα, η δημοπρασία επικεντρώνεται στα 200 έργα μοντέρνας και σύγχρονης βρετανικής τέχνης της συλλογής του Ντέηβιντ Μπόουι. Έργα, με υπογραφές όπως του Χένρι Μουρ, Γκράχαμ Σάδερλαντ, Φρανκ Άουερμπαχ, Ντάμιεν Χίρστ, καθώς και άλλων «θηριωδών» ονομάτων της τέχνης του 20ου αιώνα.

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

«Το διάσημο ανήσυχο πνεύμα του Μπόουι, τον οδήγησε επίσης στην Outsider Art, στον Σουρεαλισμό, στη Σύγχρονη Αφρικανική Τέχνη καθώς και στη δουλειά του εκκεντρικού Ιταλού σχεδιαστή Ετόρε Σότσας (Ettore Sottsass) και το Memphis group. Αυτή είναι μια συλλογή, η οποία συγκροτήθηκε με πολύ σεβασμό, όχι βάσει της φήμης, αλλά της υψηλής πνευματικής ανταπόκρισης του Μπόουι στο ξεχωριστό όραμα και στα ξεχωριστά έργα συγκεκριμένων καλλιτεχνών» αναφέρει η ανακοίνωση του Σόθμπις.

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ο διαχειριστής της περιουσίας του Ντέιβιντ Μπόουι, δήλωσε σχετικά: «Η συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ, είναι αποτέλεσμα προσωπικού ενδιαφέροντος και πάθους. Πάντα αναζητούσε και ενθάρρυνε το δανεισμό των έργων και απολάμβανε να μοιράζεται τα έργα της συλλογής του. Παρόλο που η οικογένειά του διαθέτει συγκεκριμένα έργα ιδιαίτερης αξίας, έχει έρθει η ώρα να δώσουν και σε άλλους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν - και να αποκτήσουν - την τέχνη και τα αντικείμενα που ο ίδιος λάτρεψε τόσο».

«Το μόνο πράγμα που αγοράζω με εθισμό είναι η τέχνη. Πάντα ήξερα ότι συλλέγω. Είμαι συλλέκτης. Φαίνεται ότι πάντα συνέλεγα προσωπικότητες, ιδέες…» είχε παραδεχτεί ο θρυλικός Ντέιβιντ Μπόουι (1947-2016).

«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5
«Στο σφυρί» η θαυμαστή συλλογή έργων τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ