Εκλογικός νόμος: Το Μαξίμου εμμένει στην τακτική με πυξίδα το μότο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» - iefimerida.gr

Εκλογικός νόμος: Το Μαξίμου εμμένει στην τακτική με πυξίδα το μότο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»

Φωτογραφία: Sooc/Aλέξανδρος Μιχαηλίδης

Η πολύκροτη υπόθεση της επ’ αόριστον αναβολής για τη δίκη της Siemens αλλά και το θολό τοπίο για τον τελικό αριθμό των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τον νέο εκλογικό νόμο, είναι τα δυο θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προϊδέασε για «σκληρό ροκ» έπειτα από την πρωτοβουλία του να παρέμβει προσωπικά για την υπόθεση της Siemens. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο άλλωστε ότι πρόκειται για ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που όπως λένε από την κυβέρνηση «τα δυο κόμματα είναι στριμωγμένα γιατι έχουν κάνει ένα σωρό απροκάλυπτες ενέργειες».

Παράλληλα, και σε ό, τι αφορά στον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες για τους«200» προκειμένου οι αλλαγές να ισχύσουν από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Και εμμένει σε μία τακτική με εμφανή επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και πυξίδα το μότο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Ο Τσίπρας εφ’ όλης της ύλης
Με φόντο όλα τα παραπάνω, αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις που θα δώσει απόψε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας (τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση, τα εργασιακά, τη δεύτερη αξιολόγηση κ.α).

Ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο συνεχίζεται

Προς ώρας πάντως, πηγές της κυβέρνησης επιμένουν ότι «ο διάλογος συνεχίζεται» και με το βλέμμα στραμμένο στο κρας-τεστ της 20ης Ιουλίου δεν θεωρούν ανέφικτο να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. «Υπάρχει χρόνος για να διευρύνουμε δυνάμεις», σημειώνουν.

Μάλιστα, στο δημόσιο λόγο τους εμφανίζονται διατεθειμένοι για υποχωρήσεις και συνεχίζουν να «φλερτάρουν» τις δυνάμεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης:

  • Αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή (ακόμα και την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας)
  • Όντας ανοικτοί σε πιθανές προτάσεις «στη βάση όμως της κοινής συνισταμένης που προέκυψε από τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς»

Μένει ωστόσο, να φανεί τι θα πει απόψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ