Πιτέλα: Αντίο Κάμερον, δεν θα λείψεις σε κανέναν -Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων για την Μέι - iefimerida.gr

Πιτέλα: Αντίο Κάμερον, δεν θα λείψεις σε κανέναν -Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων για την Μέι

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερα σκληρό τόνο αποχαιρέτισε τον Ντέιβιντ Κάμερον ο Τζιάνι Πιτέλα.

«Η Βρετανία έχει επιτέλους νέο πρωθυπουργό. Αντίο κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων της Τερέζα Μέι.

Αλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί επικεντρώθηκαν περισσότερο στη νέα πρωθυπουργό παρά στον προκάτοχό της. Ο Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη την Μέι με μία επιστολή δύο προτάσεων, στην οποία σημείωνε ότι προσβλέπει σε μία «εποικοδομητική λειτουργική σχέση».

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα να συναντήσει άμεσα την Μέι και να ακούσει από τη νέα πρωθυπουργό πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που δημιούργησε το υπέρ του Brexit δημοψήφισμα.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, ένθερμος υποστηρικτής μίας πιο ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως σημειώνει το Reuters, κάλεσε την Μέι να κάνει αυτό που αρνήθηκε ο Κάμερον μετά από το δημοψήφισμα και να ενημερώσει επίσημα την ΕΕ ότι η Βρετανία πράγματι αποχωρεί από την Ενωση.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Η σαφήνεια είναι προς το συμφέρον τόσο της Ευρώπης, όσο και της Βρετανίας», είπε ο Μισέλ, χαιρετίζοντας την επιμονή και την ισχυρή ηγεσία του Κάμερον.

Και ο Πιτέλα πάντως κάλεσε την Μέι να ενημερώσει επίσημα για την ενεργοποίηση του Αρθρου 50, που προβλέπει τη διαδικασία αποχώρησης μίας χώρας από την ΕΕ μέσα σε δύο χρόνια. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις πριν γίνει αυτό», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ