Bild: Γάλλος διεθνής ντοπαρίστηκε στο EURO 2016 - iefimerida.gr

Bild: Γάλλος διεθνής ντοπαρίστηκε στο EURO 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία κατηγορία εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα «Bild» εναντίον της Γαλλίας, υποστηρίζοντας πως ποδοσφαιριστής της ντοπαρίστηκε πριν τον αγώνα με την Γερμανία για τα ημιτελικά του EURO 2016 και κάνοντας λόγο για «κλοπή».

Μετά το τέλος του ημιτελικού, δόθηκε άδεια στην εφημερίδα να μπει στα αποδυτήρια της Γαλλίας, όπου εκεί ανακάλυψαν ένα άδειο κουτάκι Guronsan. Αυτή η ουσία δεν είναι απαγορευμένη, πάντως είναι ένα αναβράζον χάπι που περιέχει ενισχυτικά συστατικά ενέργειας και βιταμίνη C, για να βοηθήσει το σώμα να αντεπεξέλθει στην κούραση.

Με άλλα λόγια είναι τονωτικό με καφεΐνη.

Η «Bild» μίλησε στον ειδικό καθηγητή για θέματα ντόπινγκ, Φριτζ Σέργκελ, που είπε τι πιστεύει για την ουσία. «Σύμφωνα με το κώδικα αντι-ντόπινγκ της WADA, κάθε προσπάθεια να κερδίσεις πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου, πέρα από την δύναμη του σώματος, θεωρείται ντόπινγκ. Επομένως κατά της γνώμη μου, το Guronsan είναι απαγορευμένη ουσία. Η απόδοση στα αθλήματα μπορεί να αυξηθεί με καφεΐνη. Έχει αποδειχτεί. Επίσης αυξάνει την ταχύτητα αντίδρασης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ