Σεξ και πολιτική -Πώς οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου - iefimerida.gr

Σεξ και πολιτική -Πώς οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου

Φωτογραφία: Youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι πολιτικές πεποιθήσεις με την επιλογή συντρόφου; Φαινομενικά καμία, μιας και όταν κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να σου αρέσει εμφανισιακά και να έχετε καλή χημεία.

Ομως, τα πράγματα δεν είναι έτσι, με έρευνα του περιοδικού Political Behavior ναεξηγεί πως η πολιτική σχετίζεται με τις σχέσεις.

Σε μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε πως μόνο 1 στα 10 ζευγάρια ο ένας σύντροφος ανήκει στο κόμμα των Δημοκρατικών και ο άλλος στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Εξηγώντας το γιατί αποκαλύφθηκε πως η διαφορά στον τρόπο πολιτικής σκέψης μπορεί να επηρεάσει το πώς κοιτάζεις έναν άνθρωπο.

«Οι άνθρωποι είναι πιθανό να βρίσκουν λιγότερο ελκυστικό ένα άτομο από άλλο πολιτικό κόμμα. Αυτό διαπιστώθηκε τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες», αναφέρει ο Στέφεν Νίκολσον, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, όπως σημειώνει η Washinghton Post.

Σύμφωνα με τους μελετητές, το αποτέλεσμα οφείλεται σε αυτό που αποκαλούν «ομάδα προκατάληψης». Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι σε μια κοινωνική ή πολιτισμική ομάδα τείνουν να αξιολογούν τα μέλη με κοινά χαρακτηριστικά πιο θετικά από τα υπόλοιπα.

Προηγούμενες έρευνες έκαναν αναφορά σε αυτό το στοιχείο, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα αρνητικά συναισθήματα προκύπτουν, ιδίως υπό συνθήκες όπου οι διαφορετικές ομάδες ανταγωνίζονται, όπως συμβαίνει στην πολιτική.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δουν κατά πόσον τα ευρήματα είναι «καθαρά», για το εάν δηλαδή σχετίζονται απλά με ρομαντικές επιλογές ή έχουν ευρύτερες επιπτώσεις για το ποιος είναι τελικά ελκυστικός και ποιος όχι.

Εδώ, θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί πως στις ΗΠΑ, όπου έγινε και η έρευνα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τα τελευταία 40 χρόνια, οι πολίτες έχουν εκφράσει μια σταθερή απέχθεια για τους ανθρώπους με διαφορετική πολιτική άποψη.

«Οι άνθρωποι μπορεί να μην δείχνουν περισσότερη συμπάθεια ή αγάπη για άλλους από την ίδια ομάδα, όπως έκαναν πριν από 50 χρόνια. Ωστόσο, εκφράζουν μεγαλύτερη απέχθεια για αυτούς που είναι εκτός», τονίζει ο κ. Νίκολσον.

Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μια πιο περίπλοκη σχέση με το δικό τους κόμμα -μερικά κόμματα στις ΗΠΑ είναι πιο αντιπαθή, με το στοιχείο αυτό να είναι πολύ σαφές στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέσεις Πολίτικη έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ