Βρετανία: Ο Φίλιπ Χάμοντ επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Βρετανία: Ο Φίλιπ Χάμοντ επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, δήλωσε χθες ότι θα παλέψει για να διατηρήσουν οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά της ΕΕ ύστερα από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζιτών στο Λονδίνο, ο Χάμοντ είπε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι μάλλον ο κλάδος που επηρεάζεται πιο άμεσα από την πολιτική αναταραχή, σύμφωνα με δύο άτομα που παρακολούθησαν τη συνάντηση.

«Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι κρίσιμα σημαντική για τον κλάδο σας», δήλωσε ο Χάμοντ σύμφωνα με τους δύο παριστάμενους. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Χάμοντ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο τραπεζικός κλάδος να μεταφερθεί ενδεχομένως σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται σήμερα να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας από τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά το πολιτικό σοκ που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit, η Μέι αναμένεται άμεσα να αρχίσει το σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο Χάμοντ θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Τζορτζ Όσμπορν ως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ