Αποζημίωση-μαμούθ θα δώσει το Δημόσιο για 2 λεωφορεία της ΕΘΕΛ που τα έκαψαν με μολότοφ - iefimerida.gr

Αποζημίωση-μαμούθ θα δώσει το Δημόσιο για 2 λεωφορεία της ΕΘΕΛ που τα έκαψαν με μολότοφ

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση-μαμούθ, που αγγίζει τα 700.000 ευρώ, καλείται να δώσει το Δημόσιο για τα δύο λεωφορεία της ΕΘΕΛ που τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν από βόμβες μολότοφ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί μετά την διαπίστωση της έλλειψης κατάλληλων αστυνομικών μέτρων, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Το ένα λεωφορείο είχε καεί στην Πατησίων το 1997 και το άλλο το 1998 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Η ΕΘΕΛ (μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία) προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από 16 χρόνια! Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ, αν και είχαν λάβει εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά έφθασαν εκεί μετά την έναρξη των επεισοδίων.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας και πάλι ανακύπτει ευθύνη των οργάνων της ΕΛΑΣ, καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν. Επιδικάστηκε και για τα δυο συνολικά 275.862 ευρώ που μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών ανέρχεται τελικά στα 700.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποζημίωση δημόσιο λεωφορεία ΕΘΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ