Οταν ο Τραμπ αποθέωνε την Κλίντον: «Θα γινόταν καλή πρόεδρος», έλεγε [ηχητικό] - iefimerida.gr

Οταν ο Τραμπ αποθέωνε την Κλίντον: «Θα γινόταν καλή πρόεδρος», έλεγε [ηχητικό]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/ Robert F. Bukaty
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή την εποχή, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί στην Χίλαρι Κλίντον με κάθε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο.

Ομως το 2008, εν μέσω της «κούρσας» για τις προκριματικές των Δημοκρατικών, ο σημερινός αντίπαλός της έλεγε ότι η Κλίντον «θα γινόταν καλή πρόεδρος». Η Wall Street Journal θυμήθηκε αυτά τα καλά λόγια που είχε πει ο επιχειρηματίας, στο ραδιόφωνο, όταν από το 2004 έως το 2008 έκανε ένα καθημερινό σχόλιο περίπου ενός λεπτού.

Σε αυτό μιλούσε για τα πάντα, από τα τατουάζ- που δεν του αρέσουν- μέχρι τις περιπέτειες του Μάικλ Τζάκσον για παρενόχληση ανηλίκων, ζήτημα για το οποίο είχε πάρει το μέρος του σταρ της ποπ. Και όπως διαπίστωσε η αμερικανική εφημερίδα, πολλές απόψεις του έχουν αλλάξει από τότε.

Για παράδειγμα, σαν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές έχει μιλήσει για απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα, εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να θέλουν να φέρουν τη Σαρία στις ΗΠΑ. Ομως, σε ένα από αυτά τα ραδιοφωνικά σχόλιά του το 2008 είχε μιλήσει για την ιστορία ενός Σαουδάραβα ο οποίος πήρε διαζύγιο, χωρίς να πάει στο δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι η σύζυγός του είχε μείνει μόνη της με έναν άνδρα: τον παρουσιαστή της εκπομπής που παρακολουθούσε στην τηλεόραση.

«Οι άνδρες στη Σαουδική Αραβία έχουν την εξουσία να χωρίσουν τις συζύγους τους χωρίς να πάνε στα δικαστήρια. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προγαμιαία συμβόλαια. Οχι δικαστήρια, όχι δικαστές. Η Σαουδική Αραβία ακούγεται σαν ένα πολύ καλό μέρος για να χωρίσεις», είχε πει.

Οσο για το θετικό σχόλιό του για την Κλίντον, ήταν στις αρχές του 2008, όταν ακόμη εκείνη μονομαχούσε με τον Μπαράκ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας του Ομπάμα είπε ότι η Κλίντον θα γινόταν καλή αντιπρόεδρος. Λοιπόν, την ξέρω και θα γινόταν καλή πρόεδρος ή αντιπρόεδρος», είχε πει τότε ο Τραμπ.

Βέβαια δεν είναι άγνωστο το γεγονός ότι τότε ο Τραμπ υποστήριζε την Κλίντον. Αλλωστε, είχε διαθέσει χρήματα για την καμπάνια της το 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ