Τον Σεπτέμβριο συζητά η βρετανική Βουλή το αίτημα για νέο δημοψήφισμα -Πάνω από 4 εκατ. υπογραφές - iefimerida.gr

Τον Σεπτέμβριο συζητά η βρετανική Βουλή το αίτημα για νέο δημοψήφισμα -Πάνω από 4 εκατ. υπογραφές

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ ANDY RAIN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει τον Σεπτέμβριο την αίτηση που έχει συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατ. υπογραφές, για νέο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στην ΕΕ.

Ομως, δεν θα λάβει απόφαση για το αν θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα. Η συζήτηση θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Μετά από την ψήφο υπέρ του Brexit- 52% έναντι 48% που πήρε η παραμονή- πολλοί, ανάμεσά τους και βουλευτές, ζητούν να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι όμως, η οποία θα διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία την Τετάρτη, έχει αποκλείσει δεύτερο δημοψήφισμα, δηλώνοντας επανειλημμένα «Το Brexit σημαίνει Brexit».

Η επιτροπή αιτήσεων της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα σε συζήτηση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υπογραφών που συγκέντρωσε. Τόνισε όμως ότι δεν υποστηρίζει την έκκληση για νέο δημοψήφισμα.

Η αίτηση, που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο πριν γίνει το δημοψήφισμα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να το επαναλάβει, αν η άποψη της παραμονής ή της εξόδου συγκεντρώνει λιγότερο από 60% με συμμετοχή κάτω του 75% του εκλογικού σώματος.

«Με τη συζήτηση δεν θα αλλάξει η νομοθεσία, ούτε θα καταλήξει σε απόφαση για το αν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα ή όχι», ξεκαθάρισε η επιτροπή. Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να εξετάζει αν θα τεθεί προς συζήτηση κάθε αίτηση που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ