Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια - Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών - iefimerida.gr

Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια - Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. τα χαράματα -κάτω από πλήρη μυστικότητα- στα Εξάρχεια οδήγησε στην εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής σπείρας Ελλήνων και Αλβανών που διακινούσε ναρκωτικά.

Την υπόθεση αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο. Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης» σημείωσε.

«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είχε στηθεί με κάθε λεπτομέρεια. Στα Εξάρχεια έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών και ξεκίνησαν έρευνες σε διαμερίσματα, αποθήκες, καταστήματα και σε οριοθετημένους χώρους. Πέριξ των Εξαρχείων είχαν ακροβολιστεί άνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ όπως και αστυνομικοί από την ΥΜΕΤ σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

12 συλλήψεις

Συνέλαβαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων 10 αλβανικής καταγωγής και 2 Ελληνες – ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τις έρευνες ανακαλύφθηκε οργανωμένο εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης ναρκωτικών τα οποία και διακινούσαν στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τυποποιημένες σε χιλιάδες μικροσυσκευασίες, έτοιμες προς διάθεση, όπως επίσης και όπλα, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα κλπ.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση αυτή της ΕΛΑΣ έρχεται δύο ημέρες μετά την ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» για την δολοφονία του Αιγύπτιου γνωστού ως «Χαμπίμπι» στις 7 Ιουνίου, στα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξάρχεια επιχείρηση ΕΛΑΣ Ναρκωτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ